Elvira Oeberg lehet az első női versenyző, aki megnyeri a IBU által idén létrehozott kék mezt, amely a legjobb 25 éven aluli biatlonosnak jár. Az idei szezonban végre megvolt az első közös pódium is a nővérével Hannaval, de mindketten remélik, hogy még sokszor átélhetik ezt az élményt.


Elvira Oeberg idén még csak 24 éves, mégis a legjobbakkal tud versenyezni. Az oberhofi dupla hétvége nem sikerült számára a legjobban, de az összetettben így is a hatodik helyen áll.  
„Néha még emlékeztetnem kell magam, hogy junior korú versenyző vagyok. Sokat köszönhetek a remek csapatunknak, a közös edzések alatt mindig jobb teljesítményre késztetjük egymást. Ezek után, ha az edzéseken jól megy, akkor magabiztos vagyok, mert tudom, hogy a versenyen is jól fog menni. Jó formában vagyok, a legjobbakkal is tudom tartani a tempót.”
Biatlon
Pár nap alatt berobbant a biatlonosok klíma-kihívása
06/05/2021 20:43
Elvira idei fejlődése a számokban is megmutatkozik, a síelése 4 százalékot, a lövőteljesítménye pedig 86 százalékra javult. Az idény elején taroltak a svédek, amiből a kisebbik Oeberg is kivette a részét. Hochfilzenben befutóként hozhatta a váltót, de hátrányból indult a német Denise Hermannal szemben. Az utolsó körön azonban sikerült az előzés és így dobogóra állhatatak a svédek. Oeberg saját bevallása szerint az utolsó körben a legerősebb, amit Kontiolahtiban egy harmadik hellyel demonstrált. A hochfilzeni üldözéses verseny egészen különleges volt az Oeberg testvérek számára, hiszen először állhattak közösen a dobogóra. Hanna második lett, Elvira pedig a harmadik.
„Egyáltalán nem lep meg a jó teljesítménye. Minden nap látom, hogy milyen keményen edz, egymást is folyamatosan hajtjuk. Napról-napra egyre erősebb, remélem, hogy még sokszor kerülhetünk fel együtt a pódiumra.”
– nyilatkozta
Hanna
a húgáról.
„A sprint után jó helyről kezdhettem az üldözéses versenyt, nagyon koncentrált voltam ma. Elégedett vagyok a versenyemmel, különösen a jó lövészetnek örülök. Tavaly sokat szenvedtem, amikor négyszer is kellett lőni.”
– mondta
Elvira
a hochfilzeni verseny után.
A lövészete sokat javult idénre, ez főleg a fekvő pozícióban látványos, ahol 90 százalékos a találati aránya, a tavalyi 73 százalékhoz képest. A rövid karácsonyi szünet utáni dupla hochfilzeni versenyhétvégén nem sikerült a legjobb tízbe kerülnie, de így is ő viselheti a kék trikót, amire jó eséllyel pályázik az idény végén is.
Biathlon World magazin 2021/57
Biatlon
A bolond lány, aki mára kétségkívül a világ egyik legjobb biatlonosa lett
23/03/2021 18:00
Biatlon
A futamgyőzelem mellé szakági világkupát is hozott az őrült ámokfutás a norvég biatlonos számára
23/03/2021 09:37