SID

Hochfilzen a tradíciók otthona

Hochfilzen a tradíciók otthona
By Eurosport

The 07/12/2017 at 10:22Updated The 07/12/2017 at 10:34

Az egy évvel ezelőtti világbajnokság után, az osztrák városka a megszokott programot bonyolítja le.

Pénteken folytatódik a biatlon-világkupa, és egy klasszikus péntektől vasárnapig terjedő etapot fogunk látni, sprint, üldözéses, váltó sorrendben. 10 hónapja még 10 napon át zajlottak az események, amikor a hazaiaknak túl sok öröm nem jutott a hölgyek versenyében, a férfiak azonban két bronzérmet szereztek. Ugyanakkor láthattuk az amerikai veterán, Lowell Bailey felemelkedését az egyéniben, vagy éppen Benedikt Doll győzelmét a sprintben.

Im Massenstart dabei: Sprint-Weltmeister Benedikt Doll

Im Massenstart dabei: Sprint-Weltmeister Benedikt DollSID

Amit előzetesen tudni lehet, hogy hétfőn 50 centiméter friss hó hullott Tirolban. Svédországhoz képest ezúttal nappal bonyolítják le a futamokat, s valószínűleg nem lesz annyira hideg, mint egy hete. Ami jó hír a rajongóknak, kevésbé a versenyzőtársaknak, az az, hogy Laura Dahlmeier a hírek szerint visszatér. A hölgyeknél meglepetések sora történt az idénynyitón, ezért sokan kíváncsiak rá, hogy a Szkardino, Sölemdal, Braisaz, Herrmann kvartett hogyan folytatja a szereplést. Egyelőre a favoritok közül többen megbotlottak, mint Mäkäräinen, Eckhoff és Wierer.

Dahlmeier ugyanúgy kezdte az idényt, mint 2015-ben, akkor sérülés miatt nem állt rajthoz az első fordulón, most pedig betegség miatt. A németnek szép emlékei lehetnek Hochfilzenről, hiszen tavaly a világbajnokságon történelmet írt 5 aranyérmével és 1 ezüstjével. Rajta kívül a jelenlegi mezőnyben Kaisa Mäkäräinennek lehetnek még szép emlékei a pályáról, amikor a 2014-es kiírásban megnyerte a sprint/üldözéses kombót.

Kaisa Makarainenin

Kaisa MakaraineninGetty Images

A hétvége fontos eseménye lesz az évad első váltója. Dahlmeierrel kiegészülve a németek a legerősebb egységgel rendelkeznek. Egy éve a vb-n meglepetésre Ukrajna ért célba a második helyen, s izgalmas lesz, hogy az Olimpián győztes együttesük ismét össze tud-e állni a visszatérő ikerpár, Vita és Valja Semerenkóval. Ennek a számnak különös jelentősége van az olaszok és a franciák számára is, valamint az egyre nagyobb megpróbáltatások előtt álló oroszoknak.

A hölgyek pénteken 14:15-től kezdik el a küzdelmeket, a sprinttel.

(Vörös Csaba)

Kaisa Makarainen

Kaisa MakarainenAFP