Szomorú hír jött Oroszországból, elhunyt a korábbi ötszörös junior világbajnok biatlonversenyző, Igor Malinowski. A mindössze 25 éves sportoló halálát vasárnap erősítette meg az orosz média, miután megtalálták annak a helikopternek a roncsait, amivel a sportoló és két társa szombaton szálltak fel az ország keleti felén található Kamcsatka félszigetén.
Malinowski annak idején nagy tehetségnek számított a junior biatlon mezőnyben. Öt világbajnoki címe mellett öt aranyat szerzett Európa-bajnokságokon is, a felnőttek között pedig még 20 éves kora előtt debütált a világkupában.
Az utóbbi években viszont a téli sport helyett egyre inkább a repülés lett a szenvedélye. Hivatalos pilótaengedélyt szerzett, így vezethette ő azt a helikoptert, ami vele és két utasával balesetet szenvedett a hétvégén.
Biatlon
Drasztikus változások - rotakapával forgatják fel a biatlon-világkupát
22/06/2022 - 12:29
A helyi hatóságok először csak a gép eltűnését jelentették, ekkor még arra gondoltak, a pilóta a hirtelen jött rossz időjárás miatt valahol letette a helikoptert. Kamcsatkán, ahol a természeti látványosságok népszerű turistaprogramok az ilyen helikoptertúrák, nem ritkák a hasonló balesetek, pont az időjárás változékonysága miatt. Vasárnap aztán megtalálták a gép roncsait és kiderült, a balesetet sem Malinowski, sem a két utasa nem élte túl.
Forrás: Kurier
Biatlon
Rendesen kiosztotta a Fourcade-okat az ukrán seregben harcoló világbajnok biatlonos
04/04/2022 - 11:38
Biatlon
Akár újabb klasszikus rivalizálásba futhat bele Johannes Bø
24/03/2022 - 17:41