Rögtön a címvédő Martin Fourcade ugrott rá a mezőnyre 20 kilométeren, és magabiztos teljesítményt nyújtva nyerni tudott. Ott kezdte tehát a francia, ahol márciusban abbahagyta, azonban a teljesítményében egyetlen aprócska jel feltűnést keltett: az ifjú német, Johannes Kühn alig 5 másodperccel maradt le mögüle. Ennek napokkal később jelentősége lett, mert a jeges talajon, Fourcade a sprintversenyen nagyon halványan szerepelt, mégy úgy is, hogy egyetlen büntetőkört kellett futnia. Vasárnapra pedig teljesen szétesett az üldözőversenyen az ötszörös olimpiai bajnok. Négy hibája annyira frusztrálta, hogy be sem fejezte a versenyt. A küzdelem feladása nem jellemző rá, és első nekifutásra nem tudott megfelelő magyarázatot adni a történtekre. „Minden nem magyarázható” – fogalmazott, és megígérte, hogy a következő hétre túlteszi magát a csalódottságon.
https://i.eurosport.com/2018/12/09/2478891.jpg
Legfőbb riválisa, Johannes Bö ellenben éppen az ellenkező módon startolt a világkupán. Halvány kezdést követően, beleerősített és két futamon is a legjobb lett. A sprint előtt panaszkodott, mert aggódott a formája miatt, szerinte, másfél héttel a kezdés előtt nem sikerült azokat az eredményeket produkálnia, amelyek megnyugtatóak lettek volna. „Most már tudom, hogy jó formában vagyok – mondta –, de azt is tudom, hogy fejlődnöm kell, mert nem vagyok annyira erős, amennyire szeretnék. Az ember minden nap kap egy esélyt, hogy még jobb legyen.”
Olympic Games
Elvéttek az orosz váltó hazai olimpián szerzett ezüstérmét
13/10/2021 13:27
Vasárnap azután egészen különleges üldözőversenyt láthatott a publikum. Kezdődött azzal, hogy Fourcade feladta a küzdelmet, majd a végén Johannes Bö meccselt Alexander Loginovval. Teljesen ártalmatlan szituációban Loginov orra bukott, és Quentin Fillon Maillet kergethette Bőt a célba. De hogyan is alakult ki ilyen szoros befutó? Erre Johannes Bö próbált válaszolni. „50 másodperces előnnyel érkeztem a lőtérre, gondoltam, négy találatom biztosan lesz, de nem kizárt, hogy öt, és akkor nincsen semmi baj. Erre kétszer rontottam. Csak reménykedhettem abban, hogy a többiek is ilyen gyengék lesznek, de sajnos nem.” Bö és Fillon Maillet között a célfotó döntött a norvég javára, aki így megőrizte a következő fordulóra is a sárga trikót.
https://i.eurosport.com/2018/12/09/2478984.jpg
(Vörös Csaba)
Biatlon
Nem jelent meg a doppingvizsgálatokon, másfél évre eltiltották a világklasszis sílövőt
17/09/2021 17:15
Biatlon
Pár nap alatt berobbant a biatlonosok klíma-kihívása
06/05/2021 20:43