Sturla Holm Laegreid nyerte szerdán a férfiak 20 kilométeres egyéni számát a szlovéniai Pokljukában zajló sílövő-világbajnokságon.


Ebben a számban büntetőkör helyett egyperces időbüntetés jár a céltévesztésért, így különösen nagy jelentősége van a két-két fekvő és álló lövészetnek. A 24. születésnapját szombaton ünneplő norvég versenyző annak köszönheti diadalát, hogy egyike volt annak az öt indulónak, aki mind a húsz alkalommal tökéletesen célzott. A vegyesváltóval aranyérmes Laegreid bár első egyéni világbajnoki címét szerezte meg, sikere mégsem meglepetés, mert a jelenlegi világkupa-sorozatban ennek a számnak az éllovasa, s neki kifejezetten a lövészet az erőssége.
Mögötte az olimpiai és ötszörös világbajnok német Arnd Peiffer zárt másodikként, aki a szám 2019-es aranyérmeseként szintén hibátlanul lőtt, míg a harmadik a norvég Johannes Dale lett egy céltévesztéssel.
Antholz
Hibátlan lövéssel meglepetés győzelem Antholzban
14 ÓRÁJA
A 101 fős mezőny egyetlen magyar indulója, Gyallai Soma a legtöbb, szám szerint kilenc lövőhibával a 100. helyen végzett, miután egy macedón versenyző feladta a küzdelmet.
férfi egyéni
(20 km):
1. Sturla Holm Laegreid (Norvégia) 49:27.6 perc (0 lövőhiba)
2. Arnd Peiffer (Németország) 16.9 mp hátrány (0)
3. Johannes Dale (Norvégia) 40.9 mp h. (1)
...100. Gyallai Soma 20:16.8 p h. (9)
MTI
Ruhpolding
Szabálymódosítást követelnek a norvégok a férfiváltó eltévedt lövéseit követően
16 ÓRÁJA
Ruhpolding
Litvánia tragikus évfordulóján írt kis híján sporttörténelmet hazájának a sífutóból vált biatlonos
TEGNAP 07:18