Tiril Eckhoff utoljára 2016-ban nyert egyéni világbajnoki címet, de idén eddig úgy tűnik, mindent bepótol. A 2020-as antholzi világbajnokságon mutatott teljes szétesése után mentálisan megerősödve érkezett Pokljukába, ahol eddig verhetetlen.


Vasárnap Eckhoff történelmet írt, hiszen ő lett az első női sílövő, aki az első három számot megnyerte, mióta a vegyesváltó 2011-ben bekerült a versenyprogramba, de mindössze öten vannak, akik a sprintben és az üldözéses számban is győzni tudtak.
Idei szereplését nézve nem meglepő a dominanciája, de tavaly is remek szezonja volt, mégis teljesen szétesett Antholzban. A sprintben hat lövőhibával, mindössze az 59. helyen végzett. Idén már mentálisan is sokkal jobban készült a szezonra.
Kontiolahti
Svéd győzelmmel startolt az idei biatlon-világkupa
13 ÓRÁJA
„Nagyon boldog vagyok, nagy volt rajtam a nyomás a tavalyi vb után. Akkor betegségből felépülve érkeztem és teljesen elszúrtam az egyéni számokat, úgyhogy idén bosszúra szomjaztam. Mentálisan megerősödtem, főleg a lövészetben volt nagyon fontos, hogy fejben ott legyek. Azt hiszem megveregethem a vállaimat egy ilyen verseny után. Sokan mondták, hogy nem tudok jól teljesíteni a világbajnokságon, de bizonyítottam nekik is, hogy nincs igazuk.”
A sprintben elért első hellyel az összetett világkupa első helyét is átvette Eckhoff, így az üldözéses versenyben már a sárga mezben indulhatott.
„Mindig csak a következő versenyre koncentrálok, de minél több versenyt meg akarok nyerni. Ilyen a biatlon, ha jól megy, csak fel kell ülnöd a hullámra és haladni vele, de ha nem megy, akkor küzdeni kell, hogy ne süllyedj el.”
A norvégok edzője Sverra Huber Kaas is nyilatkozott az NRK tévécsatornának:
„Eltelt Antholz óta egy kis idő, de Tirilben még mindig nagyon megmaradt a tavalyi teljesítménye. Idén új helyen, új versenyt kellett futnia, de nagyon ideges volt a verseny előtt. Annyira félt, hogy szinte elsírta magát, ennek ellenére eddig szinte tökéletesen versenyez. A sprintben hibátlanul lőtt és gyorsan is futott. Elképesztő. A tavalyi katasztrófát a saját előnyére tudta váltani. Az egész csapat számára inspiráló a teljesítménye, nagyon fontos, hogy ilyen jól tudtuk kezdeni a világbajnokságot.”
És hogy hogyan ünnepelt a triplája után Eckhoff?
„Megpróbálok aludni a pihenőnapon, az nagyon fontos. Eszek is rendesen.  Nincs senki, akivel szeretkezhetnék, úgyhogy szerintem beszélni fogok a családommal és a barátaimmal.”
pokljuka2021.si
Biatlon
Visszaszerzi-e a koronát Johannes Bø, vagy más norvég taszíthatja le a trónról Fillon Maillet-t?
23/11/2022 - 20:27
Kontiolahti
A csúcsra törő Oeberg-lányok előtt a gyengélkedő norvégok nyithatják meg az utat
23/11/2022 - 09:34