Kényelmi szempontból – normális esetben – nem is lehet elképzelni jobb helyet, mint Ruhpoldingot. Ideális környezetben, jól megközelíthető helyen terpeszkedik a pálya Bajorországban. A lőtér egyenesen fenomenális, hiszen teljesen szélvédett, körül öleli a közeli erdő és a főtribün: szokták is mondani, hogy hibázni itt nehezebb, mint jól lőni. Közvetlenül a lőtér mellett található több méretű síugrósánc, amelyet a domboldalban alakítottak ki, így még inkább különlegessé téve Ruhpoldingot. Nem csoda, hogy edzőtáborozás szempontjából egymás kezébe adják a kilincset a csapatok, s számos német versenyző vert itt tanyát, hogy eltöltse a mindennapjait. Hogy mit is jelent a helyszín, azt jól mutatja, hogy a 2012-es világbajnokságra kilátogatott Albert monacói herceg is, hogy testközelből élvezhesse az futamokat.
Ezen a héten egyedi programmal várják a sportág szerelmeseit. A sprintverseny után ezúttal nem lesz üldözéses, hanem váltó következik, majd a program lezárásaként a tömegrajtos versenyszám.
https://i.eurosport.com/2017/07/10/2124774.jpg
Olympic Games
Elvéttek az orosz váltó hazai olimpián szerzett ezüstérmét
13/10/2021 13:27
Persze, ha mindezt a hó helyzet megengedi. Jelenleg Bajorországban régen látott havazás nehezíti meg az emberek mindennapjait, ezért a szerda délutánra tervezett férfi sprintet, biztonsági okokból, áttették csütörtök délelőtt 11 órára. Akkora hófalat kellett eltakarítaniuk a szervezőknek, hogy nem merték vállalni a verseny lebonyolítását. A Chiemgau Arena és a Traunstein régió az utóbbi két hétben elképesztő mennyiségű havazást vészelt át, s erre zúdult rá egy újabb mennyiség tegnap.
Remélhetőleg csütörtöktől már megkegyelmez az időjárás a világkupának, és ragyogó téli környezetben birtokba vehetik a pályát a versenyzők.
(Vörös Csaba)
Biatlon
Nem jelent meg a doppingvizsgálatokon, másfél évre eltiltották a világklasszis sílövőt
17/09/2021 17:15
Biatlon
Pár nap alatt berobbant a biatlonosok klíma-kihívása
06/05/2021 20:43