Az elmúlt héten írtunk arról, hogy megszületett az MLB szezon második no-hittere, a Los Angeles Dodgers játékosa, Cleyton Kershaw dobta úgy végig a Colorado Rockies elleni mérkőzést, hogy önerőből egy ütőjátékos sem tudott eljutni az első bázisig. Nem kellett sokat várni arra, hogy ismét hasonló történjen, ezúttal is a Nemzeti Liga nyugati csoportja volt a főszereplő.
A San Diego Padres az előző két mérkőzést megnyerte a San Francisco Giants otthonában, ezúttal azonban Tim Lincecum volt a Giants kezdő dobója, aki tavaly júliusban egyszer már dobott egy no-hittert a Padres ellen. Az első két ütőt strikeouttal küldte vissza a kispadra, a második inningben azonban négy, az ütőzónán kívüli dobással "sétáltatta" Chase Headley-t. Mint utóbb kiderült, ez volt az utolsó alkalom, hogy a Padres ütői közül valaki eljutott az első bázisig.
Baseball / Softball
Visszatér a baseball: minden, amit az új évadról tudni kell
01/04/2021 18:44
Ráadásul Lincecumnak ütőként is jól ment (a Nemzeti Ligában a dobók is részei az ütősorrendnek), az első lehetőségéből az első bázisig jutott (single), majd Sandoval ütése után pontot szerzett a harmadik inningben. A hetedik inningben Lincecum egy újabb szép ütéssel vétette észre magát, majd Posey ütése után megint pontot szerzett. Ezután a nyolcadik inningben neki dobtak négy rossz dobást, így ő sétálhatott, de ebből pont már nem lett.

Az első ünneplő Hector Sanchez, az elkapó volt

Fotó: Eurosport

A Giants a mérkőzést 4-0-ra nyerte, Lincecum végül hat strikeouttal és mindössze egy sétáltatással zárta a találkozót, csapatából Buster Posey négy ütéssel emelkedett ki. Ez a no-hitter azért érdekes, mert az MLB hosszú történetében mindössze a 32. játékos Tim Lincecum, aki több mint egy no-hittert ért el, csapatából, a Giantsből pedig mindössze a második, a nagy Christy Mathewson még 1901-ben és 1905-ben dobta no-hittereit. Az aktív játékosok közül összesen négyen mondhatnak magukénak legalább két no-hittert. Lincecum 2008-ban és 2009-ben a Nemzeti Liga legjobb dobója lett (Cy Young-díj), két no-hitterét mégis évekkel később, 2013-ban és 14-ben dobta. Egyetlen hibára volt csak a tökéletes mérkőzéstől, Headley sétáltatása a második inningben egy még nagyszerűbb teljesítménytől ütötte el Lincecumot.
A San Francisco ezzel a sikerrel három győzelmes előnnyel rendelkezik a Nemzeti Liga nyugati csoportjának élén, míg a Padres 12,5 győzelmes hátrányban van a csoport negyedik helyén.
Baseball / Softball
A Red Sox alkalmaz először fekete női edzőt a profi baseballban
08/01/2021 13:20
Baseball / Softball
Múltjának rasszista szakaszát zárta le az MLB a Negro Ligák beemelésével
19/12/2020 15:22