Azt hiszem Gary Ablett neve idehaza még a hard-core sport fanatikusoknak sem mond sokat. Ha azonban azt mondom, hogy a hétvégi sérülése legalább olyan szintű aggodalmat váltott ki az ausztráloknál, mint a brazil Neymar csigolyaelmozdulása a Kolumbia elleni vb-negyeddöntőben, akkor már érezhetjük, hogy nem egy kutyaütő sportemberről van szó.
Nem bizony, a kopasz középpályás ugyanis az ausztrál futball liga egyik (ha nem A) legjobb játékosa. A  Geelong korábbi, a Gold Coast Suns jelenlegi középpályása a szombati Collingwood elleni meccsen szenvedett komolyabbnak tűnő sérülést. A fenti videóban is látható esésnél Brent Mcaffer szorításában (a szerelés, vagyis a tackle teljesen szabályos volt) a bal válla ugrott ki, így a harmadik negyed elejétől kezdve nem is tudta folytatni a játékot. Bár története legjobb szezonját futja az első playoff szereplésére hajtó Suns, hiába az eddigi bravúros, 9/6-os győzelem/vereség mutató, lehet, hogy az alapszakasz utolsó harmadát legjobbjuk, szellemi vezérük nélkül kell lejátszania a csapatnak.
Australian Football
Szexista kommentek céltáblája lett, pedig akár az év sportfotója is lehetne
21/03/2019 13:06
A nem kevésbé sikeres édesapa nyomán rendre a Junior előtagot is megkapó Gary Ablett a világ egyik legkeményebb sportágában lett kétszer (2009, 2013) is az esztendő legjobbja (Brownlow-díj), emellett évek óta rendre őt szavazzák meg a liga játékosai az AFL legértékesebb játékosnak is. A Sunsnál a klub 2011-es elindulása óta szerepel, a Quenslandben töltött négy szezonban kisebb sérülések miatt mindössze hat meccset kellett kihagynia. Eddig...
A hétfői vizsgálatok után az orvosok egyelőre nem lettek okosabbak (vagy legalábbis ezt nem árulták el a sajtó munkatársainak), így még nincs döntés a szükséges beavatkozásokról. Az AFL hivatalos orvosa is csak feltételezésekbe mert bocsátkozni, Peter Larkins szerint konzervatív kezeléssel (magyarul műtét nélkül) négy hét alatt jöhet rendbe (értsd. a rásérülés komolyabb kockázata nélkül) a váll, így a rájátszás szeptemberi kezdetére (ha a Suns ott lesz a legjobb nyolcban) Ablett simán visszatérhet. Ha viszont műteni kell, vélhetően ugrott neki a teljes szezon. Mint Neymarnak a hazai rendezésű foci vb utolsó hete...
Bármi is lesz az orvosi konzílium eredménye, az már tény, hogy a csapat Ablett nélkül is remekelt a Collingwood elleni második félidőben (végül 80-75-re nyert), így van ok a reménykedésre és az eddig jól alakuló 2014-es szezon még sikeresebb lezárására. Hogy miként is alakult majd a kopasz középpályás sorsa, az Eurosport2 szombat reggeli (július 12., 08.40) élő adásában kiderül, ahol most a Suns Western Bulldogs elleni vendégjátéka kerül majd képernyőre.
Australian Football
Sírni csak a győztesnek szabad
02/10/2016 15:51
Australian Football
Ausztrália legfontosabb sporteseménye
29/09/2016 19:55