Akik rendszeresen nézik az Eurosport 2 adásait, pontosan tudják, hogy az ausztrál futball bizony nem a kisasszonyok sportja. A kőkemény ütközetek minden meccsen jelen vannak, de azért időnként még a harcedzett footy (így becézik a játékot az auszik) nézők is felszisszennek. Első látásra nem tűnt olyan kirívónak a West Coast Eaglesben játszó Elliot Yeo és a Collingwood védőjének, Jarrod Wittsnek az ütközése, de a lassítás már mutatja, hogy a találkozót előbbi két foga bánta...
Az ütközést látva fogalmazhatjuk meg a gondolatot, hogy Yeo is jobban járt volna, ha másodpercekkel az ütközés előtt elkapja a labdát, mert a mark (ez egy alapelem az ausztrál fociban, a rúgott labda elkapását jelenti) után már nem támadhatta volna őt a Collingwood védője. Amúgy Yeo magának is köszönheti a jelentős fogászati költséget (fogait megtalálták a fűben és állítólag bizonyos eljárással vissza is tudják illeszteni azokat a helyükre), mert az AFL-ben kötelezően ajánlott fogvédőjét a sportszárában tartotta. Ez utóbbi gyakori rituálé az AFL játékosok között, akik a rögzített játékhelyzetből történő kapura lövésnél időnként - amolyan babonából - kiveszik a fogvédőt a szájukból.
Australian Football
Szexista kommentek céltáblája lett, pedig akár az év sportfotója is lehetne
21/03/2019 13:06

elliot_yeo_3

Fotó: Eurosport

A Twitteren új fogakért "folyamodó" Yeo legalább most egy életre megtanulta, hogy ha kényelmetlen is időnként, a fogvédőt nem véletlenül találták ki..
Más. Nem volt ennyire drámai a következménye egy másik ütközésnek az AFL 10. fordulójában, de azért nem lettünk volna a Port Adelaide-ben játszó Taylor Dureya helyében, aki a vasútnál ismert ütközőkhöz hasonlóan '"futott bele" a Hawthorn védőjével, Sam Mitchelbe.
Australian Football
Sírni csak a győztesnek szabad
02/10/2016 15:51
Australian Football
Ausztrália legfontosabb sporteseménye
29/09/2016 19:55