Jó ideje az a pletyka járta az Ausztrál Futball Liga háza táján, hogy az átigazolási időszak egyik legfontosabb eseménye Patrick Dangerfield "hazautazása" lesz. Nem is annyira pletyka volt ez, hiszen maga a játékos közölte, hogy szeretné otthon folytatni a pályafutását. Az Adelaide Crows immár háromszoros All-Australian középpályása ugyanis Melbourne-i, azon belül geelongi nevelkedésű játékos, aki ennek ellenére nem a kék-fehéreket erősítette profi pályafutása első hét esztendejében, hanem egy 700 km-rel odébb fekvő városban focizott.
Nem is akárhogy. A 2008-as szezon végén, 18 évesen mutatkozott be csapatában, ahol már a következő évben alapjátékos lett, hiszen 21 mérkőzésen lépett pályára, és ugyanennyi gólt is szerzett. 2012 volt a valódi kiugrás éve, amikor minden meccsen játszott, és átlagosan 27 passza volt. Ebben a mutatóban a liga 10. helyén zárt, és bekerült az All-Australian csapatba, valamint a hetedik helyen végzett a Brownlow-díj szavazáson.
A következő szezonja még ennél is jobb számokat hozott, és újabb All-Australian csapattagságot, valamint negyedik helyet a Brownlow-versenyben. Időnként csatárként is kellett játszania, ennek köszönhetően 31 gólt rúgott. 2014-ben kisebb sérülések miatt valamivel kevesebbet játszott, de így is ötödik lett a Brownlow szavazáson, és összehozott egy meccset a bajnok Hawthorn ellen, ahol 41 labdabirtoklása volt, ami rekord az Adelaide Ovalben. Íme egy összeállítás a 150. meccse apropóján (összesen 154-et játszott az Adelaide-ben):
Australian Football
Szexista kommentek céltáblája lett, pedig akár az év sportfotója is lehetne
21/03/2019 13:06
Hősünk idén élete legjobb szezonját teljesítette, és a klub meg is választotta a legjobbjának, amellett, hogy besöpörte harmadik All-Australian tagságát. Így aztán a lehető legtöbbet kérhetett érte cserébe a Crows, és a Geelong bizony szép árat is fizetett Dangerfieldért, ugyanis az ígéretes támadó középpályás, Dean Gore mellett átadták a draft 9. és 28. választási lehetőségét is (cserébe övék az 50.). Ezzel együtt aligha kellett sokat gondolkodniuk a döntésen, hiszen Dangerfield rendkívül értékes játékos, a Geelong pedig közel egy évtizede éve nem szerepelt olyan rosszul, mint az elmúlt szezonban. Rájuk fér tehát az erősítés, sőt, még másokat is meg kell szerezniük, mert jórészt elmúlt már 30 éves az a néhány játékos, aki még megvan a 2011-es bajnokcsapatból. Dangerfield mellett egyébként már Scott Selwoodot is megszerezték a West Coasttól.
A draftról egyelőre annyit tudunk, hogy Tadhg Kennelly, az AFL nemzetközi tehetségmenedzsere szerint idén nem igazán mély a merítés. A top 20 játékost nagyon erősnek tartja, de a többieket nem annyira, ami azt jelenti, hogy érdemes lesz kihasználni a korai draftolási lehetőséget.
Szintén fontos igazolási hír Matt Suckling csapatcseréje. A kétszeres bajnok védő a Western Bulldoghoz igazolt, leginkább azért, mert hívta a bulldogok edzője, Luke Beveridge, aki a Hawthorn korábbi segédedzője volt, és akivel, mint kiderült, remek barátságot ápolnak. Suckling elmondta, hogy tudja, nehéz lesz bekerülni a csapat védősorába, viszont szívesen játszik előrébb is. Annyi bizonyos, hogy tovább erősödik a már idén is remekül szereplő Bulldogs, cserébe valamelyest gyengült a Hawthorn, ahol azonban jó hír, hogy szerződést hosszabbított a szezon végére remek formába lendülő Ryan Schoenmakers.
Australian Football
Sírni csak a győztesnek szabad
02/10/2016 15:51
Australian Football
Ausztrália legfontosabb sporteseménye
29/09/2016 19:55