Atlétikai vb - Sebastian Coe azt várja, hogy a budapesti legyen minden idők legjobb vb-je

A brit sportvezető erről az M4 Sportnak adott interjújában beszélt a vasárnapig tartó eugene-i vb-n.
Az 1500 méteres síkfutásban kétszeres olimpiai bajnok Sebastian Coe megemlítette, hogy bár soha nem versenyezett Magyarországon, nagyon sokszor járt már az országban, s júniusban nagy élmény volt számára, hogy - fiatal atlétákkal együtt - ő futhatta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, a jövő évi budapesti vb helyszínén.
World Championships
Nem is akart gátfutó lenni, aztán világcsúccsal vb-t nyert
27/07/2022 10:21
"Azt várjuk, hogy Magyarország 2023-ban minden idők legjobb világbajnokságát rendezze. Olyanok vagyunk, mint a sportolók, jövő ilyenkor szeretnénk jobbak lenni, mint most, a célunk az, hogy minden világeseményük jobb legyen, mint az előző. S ehhez Budapesten adottak a feltételek: nagyszerű a szervezőbizottság, megvan a politikai támogatottság, a stadion pedig fantasztikusan fog kinézni." - fogalmazott a WA vezetője.
Sebastian Coe úgy véli, hogy a magyar szurkolók nagyon szeretik a sportot és értik az atlétika lényegét.
A mostani, oregoni eseménnyel kapcsolatban kiemelte, hogy ez a 2028-as Los Angeles-i olimpia szempontjából is nagyon fontos, a vb tapasztalatait, eredményeit felhasználva ugyanis szeretnék az atlétikát új energiával feltölteni az Egyesült Államokban. Ennek érdekében a következő hat évben több versenyt akarnak rendezni a tengerentúlon.
(MTI)
World Championships
Oregon22: Ennyi volt, felkészül Budapest23
26/07/2022 08:44
World Championships
Négy sikertelen kísérlet után világbajnok a norvég csodafutó
25/07/2022 13:27