Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az amerikaiak kisajátították a dobogót férfi 100-on, az olimpiai bajnok visszalépett

Eurosport Magyarország

Frissítve 17/07/2022 - 09:21 GMT+2

Az amerikai Fred Kerley nyerte a férfiak 100 méteres versenyét a eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokság szombati versenynapján. A klasszikus számban két honfitársa végzett még dobogós helyen, hasonlóra 1991-ben volt példa legutóbb.

Trayvon Bromell, Fred Kerley és Marvin Bracy

Fotó: Getty Images

Atlétikai vb - Kerley nyerte a férfi 100 métert, hármas amerikai siker

A tokiói olimpián ezüstérmes Kerley 9.86 másodperces eredménnyel ért célba, őt Marvin Bracy és Trayvon Bromell követte, akik 9.88 mp alatt teljesítették a távot. Közöttük a célfotó döntött az ezüst- és a bronzéremről. A döntő negyedik amerikai sprintere, Christian Coleman címvédőként hatodik lett.
picture

Fred Kerley

Fotó: Getty Images

"Különleges dolog hazai pályán, hazai közönség előtt győzni. A hármas sikerünk pedig egy csodálatos áldás. Úgy vélem, hogy a jövő évi világbajnokságon ismét dominálhatunk" - utalt Kerley a budapesti rendezésű vb-re.
Az elődöntőben leggyorsabb jamaicai Oblique Sevilla (9.97 mp) a negyedik helyen végzett, míg tavaly az olimpián győztes olasz Lamont Jacobs nem lehetett ott a fináléban, miután az elődöntő előtt sérülés miatt visszalépett.
Carl Lewis vezetésével 1983-ban és 1991-ben végzett három amerikai sprinter a férfi 100 m dobogóján, ami azóta más nemzet atlétáinak nem sikerült.
A szervezők csalódására a 12 500 férőhelyes stadionban még a legnagyobb érdeklődésre számot tartó férfi 100 méter döntőjében, az ott várható hazai sikerek ellenére sem volt telt ház.
Férfi távolugrásban a kínai Jianan Wang jól időzítette legjobbját a szezonra, utolsó, 8,36 méteres kísérlete aranyérmet ért.
Női súlylökésben az amerikai Chase Ealey 20,49 méterrel nyitott, amely eredmény később győzelmet jelentett. A tokiói olimpián és az előző két vb-n aranyérmes kínai Lijao Gongnak ezúttal be kellett érnie az ezüstéremmel. Gong az ötödik kísérletével - ami számára a szezon legjobbja volt - 10 centiméterre megközelítette ugyan amerikai ellenfelét, de megelőznie nem sikerült. A holland Jessica Schilder országos rekorddal lett bronzérmes.
Eredmények:
férfi 100 méter:
  • 1. Fred Kerley (Egyesült Államok) 9.86 másodperc
  • 2. Marvin Bracy (Egyesült Államok) 9.88 mp
  • 3. Trayvon Bromell (Egyesült Államok) 9.88 mp
férfi távolugrás:
  • 1. Jianan Wang (Kína) 8.36 méter
  • 2. Miltiadesz Tentoglu (Görögország) 8,32 m
  • 3. Simon Ehammer (Svájc) 8,16 m
női súlylökés:
  • 1. Chase Ealey (Egyesült Államok) 20,49 méter
  • 2. Lijao Gong (Kína) 20,39 m
  • 3. Jessica Schilder (Hollandia) 19,77 m
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés