Atlétikai vb - Allyson Felix remek visszatérése, a tízpróba éllovasa feladta

A 36 éves, hétszeres olimpiai bajnok versenyző egy hete bronzérmet szerzett az amerikai 4x400 méteres vegyes váltó tagjaként - az volt pályafutása 19. vb-érme -, és akkor úgy tűnt, utoljára futott nagy versenyen. Azonban miután hívták, visszautazott az Oregon állambeli Eugene-ba, hogy az előfutamokban segítse hazája kvartettjét, amely a legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléra, de ott nem biztos, hogy az ezúttal másodikként futó Felix ismét versenyezni fog.
"Nem hiszem, hogy vasárnap szükségük lenne rám" - mondta Felix, aki 20. vb-érmét nyerheti, amennyiben a favoritnak számító tengerentúli négyes dobogóra állhat a vasárnapi finálét követően.
World Championships
Egy hete elbúcsúzott, de a váltó kedvéért máris visszatér a hétszeres olimpiai bajnok
23/07/2022 09:12
A tízpróba olimpiai bajnokának viszont már biztosan nem jön össze első vb-aranyérme, ugyanis Damian Warner az első nap utolsó számában, 400 méteres síkfutásban megsérült, ezért feladta a versenyt.

Damian Warner

Fotó: Getty Images

Pedig a kanadai atléta az első négy számból megnyerte a 100 métert és a távolugrást, így éllovasként várta a 400 métert, amelyet sérülése miatt nem tudott befejezni. Kiszállásával az egykörös távon legjobbnak bizonyuló Puerto Ricó-i Ayden Owens-Delerme vette át a vezetést "féltávnál".
"Ez egy nagyon keserű pirula, amit le kell nyelnem. Mindent meg kell tennem, hogy erősebben térjek vissza és ismét a világ legjobbja legyek" - mondta a 32 éves atléta, aki eddig egy ezüst- és két bronzérmet szerzett tízpróbában a világbajnokságokon.
(MTI)
World Championships
Allyson Felix bronzéremmel zárt utolsó nagy versenyén
16/07/2022 07:42
World Championships
Utolsó nagy nemzetközi versenyére készülhet a hétszeres olimpiai bajnok legenda
06/07/2022 08:01