Mo Farah négyszeres olimpiai bajnok brit hosszútávfutó részt vesz a Magyarországon is ismert,

Celeb vagyok, ments ki innen!

című televíziós valóságshow-ban, az atlétikai szövetség szerint ezzel veszélyezteti tokiói felkészülését.


A műsor lényege, hogy ismert személyiségek a dzsungelbe mennek és maguk szerzik be az élelmüket különböző feladatok teljesítésével. A pandémia miatt ezúttal Észak-Walesben kell a kihívásokkal megküzdeniük a hírességeknek.
Mo Farah szerepvállalását nem fogadta örömmel edzője, és a szurkolók is aggodalmuknak adtak hangot a kalandban rejlő veszélyek miatt, valamint a brit atlétikai szövetség (UKA) szintén bírálta döntését. A futónak ugyanis a műsor előtt kéthetes karanténba kellett vonulnia, majd várhatóan további három hetet tölt Walesben.
Atlétika
Nem várt fordulat jöhet Semenya pályafutásában
TEGNAP 11:09
He's got more gold medals than he can count, but will those phobias stop @Mo_Farah racing to victory in the Trials? 🥇 #ImACeleb pic.twitter.com/Ey7iSjQxOG— I'm A Celebrity... (@imacelebrity)
"Üzleti szempontból örülök és megértem, ha az atlétáink nagyobb ismertségre tesznek szert. Ugyanakkor ez egy kérdéses lépést, ami kihathat a felkészülésre." -
mondta Jo Coates, a UKA elnöke a Guardiannak.
Farah, aki Tokióban csak 10 ezer méteren indul, igyekezett megnyugtatni híveit.
"Mihelyt a sorozat lezárul, visszatérek az edzésekhez, a november amúgy is csendes hónap a felkészülési időszakomban, az évnek e szakaszában általában nem is tréningezek
- nyilatkozta a londoni Mirrornak a II. Erzsébet brit királynő által 2017-ben lovaggá ütött Mo Farah. -
Az edzőtábort januárban kezdem, és gond nélkül fel fogok tudni készülni a tokiói olimpiára, a valóságshow nem befolyásolja majdani szereplésemet. A legfontosabb, hogy sérülésmentes és koncentrált maradjak."
A 37 éves, szomáliai születésű Farah mind a 2012-es, mind a 2016-os olimpián duplázott, győzelmet aratva öt- és tízezer méteren. Ezen kívül hatszor nyert világbajnokságot és ötször Európa-bajnokságot ezeken a távokon, amellett 3000 méteren kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, és mezei futásban is van kontinensbajnoki címe. Két éve megnyerte a Chicago Marathont, idén szeptemberben pedig megdöntötte az egyórás futás világcsúcsát.
MTI
Atlétika
Mérsékelték Coleman büntetését, mégsem indulhat az olimpián
TEGNAP 09:53
Atlétika
Négylábú cukisággal támad a svéd doppingellenes csoport
12/04/2021 19:06