Eurosport

Usain Bolt megsérült élete utolsó versenyén

Usain Bolt megsérült élete utolsó versenyén
By Eurosport

The 13/08/2017 at 09:59Updated The 13/08/2017 at 10:27

Érdekes módon zárult egy hihetetlen pályafutás.

Nem sikerült Usain Bolt búcsúja, ugyanis utolsó futásán megsérült, Mo Farah pedig ezüstéremmel fejezte be fantasztikus karrierjét szombat este a londoni atlétikai világbajnokságon.

A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter az esti program zárószámában a 4×100 méteres váltó utolsó embereként volt érdekelt: a 30 éves klasszis a harmadik helyen, viszonylag nagy hátrányban kapta meg a botot, láthatóan hihetetlen erőket kellett volna megmozgatnia a sikerhez, azonban körülbelül 20 méter után begörcsölt és összeesett. Bolt végül percekig feküdt a pályán, majd felkelt és az utolsó métereket sántikálva tette meg. A futamot nagy meglepetésre a britek nyerték.

Usain Bolt effondré devant le fauteuil roulant qui l'attend vers la sortie

Usain Bolt effondré devant le fauteuil roulant qui l'attend vers la sortieGetty Images

A négyszeres ötkarikás aranyérmes Farah – aki mostantól fogva csak utcai versenyeken indul – a múlt pénteki nyitónapon 10 ezer méteren védte meg címét, most 5000-en is jó esélye volt erre. A versenyben azonban három etióp riválisa remek csapatmunkával a hajrában körbezárta, így nem hagyta neki, hogy előrekerüljön, végül Muktar Edris diadalmaskodott.

Mo Farah à l'issue de la finale du 5000m.

Mo Farah à l'issue de la finale du 5000m.Getty Images