Bár az idei évben sok versenyt nem vállaló Usain Bolt nem indul, kiváló mezőnyöket lehet majd látni augusztus 28-án a Letzigrund stadionban. A szervezők 13 világranglista-vezetővel, 15 friss Európa-bajnokkal, 11 regnáló világbajnokkal és 10 olimpiai bajnokkal terveznek csütörtökre.
A Gyémánt Liga sorozatban a helyezettek pontokat kapnak, amikből nyilván minél többet kell összegyűjteniük. Az első 4, a második 2 pontot kap, de csupán az első 3 helyezettet értékelik, tehát nem árt jól szerepelni végig, ha valaki részesülni szeretne a jutalomból és indulni kell saját versenyszámuk döntőjén is, hogy a 40.000 dolláros bónuszhoz juthassanak. A 16 versenyszámban van, aki már jó előre bebiztosította magát: a diszkoszvető Sandra Perkovicnak és a 400 méteres futó LaShawn Merrittnek győzelme szinte már elvehetetlen, ha rajthoz állnak csütörtökön, övék a végső győzelem.
A többi számban azonban izgalmak bőven adódhatnak még és az előzetes indulói létszámot böngészve érdekes versenyekre számíthatunk a zürichi Európa-bajnokság helyszínén:
Olympic Games
Depresszióval küzdött, most olimpikonként számolna le a mentális problémák stigmájával
09/06/2021 16:10
http://www.diamondleague-zurich.com/en/Results/Overview/
Láthatunk két visszatérőt is. Az egyikük a sérülésből saját bevallása szerint lassabban és nehezebben visszatérő David Rudisha, aki 85-90 %-os formában érzi magát és holnap 800 méteren indulva 1:42-1:43 körül várja az eredményét de ha újra csúcsformában lesz, a birminghami 600 méteres futása után a táv világcsúcsát is szeretné majd megdönteni. A másik is sérülésből próbál magára találni és bár kihagyta a kontinensviadalt, Blanka Vlasic holtversenyben vezeti a Gyémánt Ligát női magasugrásban Mariya Kuchinával amit nyilván nagyon szeretne végre a maga javára eldönteni...

David Rudisha

Fotó: Eurosport

A jegyek szinte teljesen elfogytak, de ez nem is csoda: bár gazdaságilag enyhén szólva sem volt kiugró siker az itt rendezett Európa-bajnokság, a svájci atlétikának rengeteg hasznot hozott: saját indulóik eredményei bizonyítják ezt, akik közül szinte mindenki rajthoz áll holnap, ennek megfelelően telt ház várható a Weltklassén.
Atlétika
A csúcson kell abbahagyni? És akkor Federer meg Cseh Laci?
09/06/2021 08:02
FBK-Games
Tudjátok mit lehet csinálni 29:06.82 perc alatt? Világcsúcsot futni 10 ezer méteren!
06/06/2021 14:35