Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó verseny a férfi rúdugrás lesz, amelyben a 6,21 méterrel világcsúcstartó svéd Armand Duplantis részvétele már korábban biztos volt.
Hozzá csatlakozott a korábbi világrekorder és olimpiai bajnok francia Lavillenie, a 2016-os riói olimpián aranyérmes brazil Thiago Braz, illetve a tavaly Tokióban és idén az oregoni vb-n is ezüstérmes amerikai Christopher Nielsen is.
A váltóban olimpiai és világbajnok jamaicai sprinter, Shericka Jackson minden idők második leggyorsabb idejével, 21.45 másodperccel nyerte meg a 200 métert idén Eugene-ben, Székesfehérváron is a hosszabbik sprinttávon fut majd.
Atlétika
Zaklatásért örökös eltiltást kapott az olimpiai bajnok volt edzője
10 ÓRÁJA
A 400 méteres gátfutás idei világbajnoka, a brazil Alison Dos Santos ezúttal 400 méteren indul, női 100 gáton pedig - a többi között Kozák Luca mellett - rajthoz áll a korábbi világcsúcstartó amerikai Kendra Harrison is.
Férfi magasugrásban az olimpiai bajnok olasz Gianmarco Tamberi kihívói között ott lesz a 2007-ben világbajnok bahamai Donald Thomas, a vb- és Eb-ezüstérmes ukrán Andriy Protsenko és az Eb-címvédő német Mateusz Przybylko is. Súlylökésben a kétszeres világbajnok amerikai Joe Kovacs és honfitársa, az újdonsült vb-bronzérmes Josh Awotunde is a 22 méter feletti dobók táborát erősíti majd.
Női kalapácsvetésben a jelenlegi legjobb magyar, Gyurátz Réka mellett elindul a friss világbajnok amerikai Brooke Andersen is, míg gerelyhajításban a 2016-os olimpiai bajnok horvát Sara Kolak is ellenfele lesz Szilágyi Rékának.
A jövő évi atlétikai világbajnokságot Budapesten rendezik augusztus 19. és 27. között.
MTI
Gyulai István Memorial
És akkor Sydney McLaughlin bájosan beleintegetett a podcastünkbe
14 ÓRÁJA
Gyulai István Memorial
Duplantisnak nem lett meg a 6 méter, de a világsztárok csúcsokkal parádéztak a Gyulai Memorialon
TEGNAP 12:56