A vasárnap zárult toruni fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságot követően többen is lengyelországi karanténba kerültek, mivel koronavírustesztjük pozitív lett.


Az insidethegames.biz  beszámolója szerint Lengyelországban rekedt négy ukrán atléta, közülük hárman is az Eb-n ötödikként végzett 4x400 méteres női váltó tagjai voltak. A francia csapat két - nem versenyző - tagja szintén karanténba kényszerült, míg Nagy-Britannia teljes, 41 fős atlétaválogatottjára odahaza várt tíz napig tartó teljes elszigetelés, mivel a küldöttség egyik tagját megbetegítette a vírus.
Az íreknél is hazaérkezésük után kellett egészségvédelmi intézkedéseket életbe léptetni, mivel - az Athletics Ireland közleménye szerint - "a csapat egyik tagja visszatérve Torunból pozitív PCR-tesztet adott március 11-én reggel".
Atlétika
20 kilót fogyott a súlylökő, hogy ott lehessen a téli olimpián
TEGNAP 10:59
Az Eb-t azzal együtt övezték megbetegedések, hogy a kontinensviadal minden szereplőjének negatív vizsgálati eredményt kellett bemutatnia Lengyelországba és Torunba érkezve, s az Európa-bajnokság helyszínén is további teszteknek kellett alávetniük magukat.
A pandémiával kapcsolatos fejlemények közvetlenül érintették a vendéglátókat is: a lengyel férfi 4x400 méteres váltónak pozitív eset miatt vissza kellett lépnie a rajttól, a női 60 méteren címvédő Ewa Swoboda pedig közvetlenül az Eb előtt adott pozitív vírustesztje miatt kényszerült kihagyni a hazai Európa-bajnokságot.

068_AA_01092019_1005606.jpg

Fotó: Eurosport

MTI
Atlétika
Megműtötték a világcsúcstartó olimpiai bajnokot, van remény, hogy újra láthassuk versenyezni
24/11/2021 17:04
Atlétika
"Elköszöntem Leonidasz királytól" - Közel 7 órát faragott a pályacsúcson a magyar ultramaratonista
22/11/2021 14:37