Usain Bolt csak a 45....
...a Forbes magazin sportolókat összesítő 2014-es kereseti listáján, amelyet a világ leggazdagabb sportemberei közül állított össze. A jamaicai sprintert Cristiano Ronaldo 80 millió dollárral vagy LeBron James 72.3 millió dollárral előzi meg. A lista élén a profi ökölvívó Floyd Mayweather áll, 105 millió dollárral. Az atléták közül csak a hatszoros olimpiai bajnok sprinternek sikerült a legjobb 100-ba bekerülni, becsült 23.2 millió dollárral.
Tirunesh Dibaba anyuka lesz
Olympic Games
Depresszióval küzdött, most olimpikonként számolna le a mentális problémák stigmájával
09/06/2021 16:10
Kihagyja a 2015-ös szezont az olimpiai és világbajnok etióp hosszútávfutónő, mivel anyai örömök elé néz. A csöppség előreláthatóan kiváló hosszútávfutó géneket és tehetséget örököl majd hiszen az édesapa sem kis név a szakmában: ezüstérmes volt az athéni és pekingi olimpián valamint két világbajnokságon is.

Tirunesh Dibaba

Fotó: Eurosport

Spotakova hetedszer
Az Európa-bajnok friss cseh anyukát idén az év cseh atlétájának is választották, edzőtársa, a szintén gerelyhajító Vitezslav Vesely és a 400 méteres futó, Pavel Maslak előtt. Az év edzője így egyértelműen Jan Zelezny, Spotakova és Vesely edzője lett, aki hajdan szintén hét alkalommal volt országa legjobbja. A világcsúcstartó Zelezny Helena Fibingerovával és most már tanítványával együtt tartja a rekordot a cím hétszeres megnyerésével.

Barbora Spotakova

Fotó: Eurosport

David Storl kérdőjeles
Térdműtétje után még mindig nem dőlt el, a német súlylökő indul-e az idei fedett pályás versenyeken. A tervek szerint november végén Dél-Afrikába utazik edzőtáborba, amelynek végén remélhetőleg kiderül, van-e értelme a téli szezonnak,hiszen Storl nem titkolt célja a világbajnoki cím megvédése nyáron.

David Storl

Fotó: Eurosport

Okagbare elkelt
A világ egyik leggyorsabb hölgye megházasodott. Blessing Okagbare tradicionális esküvőjét Sapele-ben tartották. Választottja régi kedvese, a focista Otegheri Jude Igho. Az újdonsült ara a fedett pályát kihagyja, nyáron találkozunk majd vele újból.

Blessing Okagbare

Fotó: Eurosport

Atlétika
A csúcson kell abbahagyni? És akkor Federer meg Cseh Laci?
09/06/2021 08:02
FBK-Games
Tudjátok mit lehet csinálni 29:06.82 perc alatt? Világcsúcsot futni 10 ezer méteren!
06/06/2021 14:35