Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Őrületes eredményeket repesztenek a fiatalok Tokió előtt

Kálmán Laci

Frissítve 23/04/2021 - 12:12 GMT+2

Nagyot mennek a fiatalok 2021 első szabadtéri versenyein. Több számban is utánpótlás korú versenyzőé a szezon eddigi legjobb eredménye.

Olimpiai stadion, Tokió

Fotó: Getty Images

Athing Mu, Christine Mboma, Jo’Vaughn Martin, Sha’Carri Richardson. Ők az új hullám, akik akár már Tokióban is meglepetést okozhatnak.

Már a tokiói játékok tavalyi elhalasztása idején sejteni lehetett, hogy a döntésnek lesznek haszonélvezői és kárvallottjai egyaránt. Vannak sportolók, akiknek jól jött a halasztás, mások pedig inkább rosszul jártak.
Atlétikában például simán előfordulhat, hogy több számban is beérnek olyan versenyzők, akik tavaly még labdába sem rúgtak volna. Még csak áprilist írunk, több fiatal tehetség azonban olyan formában van, hogy akár éremesélyesként is utazhat majd Tokióba.
Ott van például a 400 méteren U20-as világcsúcstartó, még mindig csak 17 éves namíbiai Christine Mboma, aki a múlt hétvégén 49.22-t futott. Ez messze a világ idei legjobb eredménye a felnőttek mezőnyében is.
Christine Mboma
Egy másik nagy tehetség, a még csak 18 éves Athing Mu nemrég megdöntötte az U20-as világcsúcsot 800-on, 1:58.40-es időeredménnyel. Várható volt, hogy szabadtéren is dob majd valami nagyot, ami meg is történt. Egy múlt szombaton rendezett texasi versenyen 1:57.73-at futott úgy, hogy a második négyszáza gyorsabb volt, mint az első. Ez minden idők nyolcadik legjobb U20-as eredménye.
Athing Mu
Férfi 100 méteren Jo’Vaughn Martin futotta meg a szezon legjobb eredményét, 9.94-et egy floridai versenyen. A fiatal amerikai a főiskolások futamában gyorsabb volt, mint a komplett profi mezőny. A nagyok versenyét Justin Gatlin nyerte 9.98-cal, a vert mezőnyben pedig ott volt Andre De Grasse és Noah Lyles is.
Női 200-on a 21 éves Sha’Carri Richardson repesztett egy 22.11-et, ami a világ idei második legjobb eredménye. A futása jól mutatja, mennyire nem volt véletlen, hogy néhány nappal korábban 10.72-t ért el 100 méteren. Ezzel alaposan odapörkölt a mezőnynek, és toronymagasan vezeti az idei legjobb eredmények listáját.
picture

Sha'Carri Richardson bei einem 100-Meter-Lauf im Jahr 2019

Fotó: Getty Images

Ugyan nem tartozik a legfiatalabbak közé, de számottevő eredményt ért el Jasmine Camacho-Quinn 100 gáton. 12.40-ről 12.32-re javította az egyéni csúcsát 25 évesen, ami minden idők hetedik legjobb eredménye.
Lehet persze, hogy az idősebb, rutinosabb versenyzők jobban időzítik majd a formájukat, néhány fiatal azonban olyan eredménnyel rukkolt elő, amivel nem lesz könnyű konkurálni.
via részben runnersworld.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés