Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Duplantis vajon ember?! Mindenesetre ő már a repüléssel kacérkodik

Eurosport
Eurosport

Frissítve 06/08/2021 - 15:05 GMT+2

Képeink vannak róla, kétségbevonhatatlan bizonyítékaink, úgyhogy higgyük el, hogy így van.

Armand Duplantis

Fotó: Eurosport

Armand Duplantis, a rúdugrás világcsúcstartója most már olimpiai bajnok is. Adott egy interjút az Eurosportnak, melyben beszélt a győzelméről, és arról, hogy nem sikerült a világcsúcskísérlet a döntőben.

Gratulálunk az olimpiai aranyhoz. Sikerült már feldolgoznod?
Teljesen szürreális érzés, és szerintem még tart a folyamat, még mindig próbálom elhinni, hogy ez a valóság. Két éves korom óta ugrok, és már a legelején azt éreztem, hogy ez egy elérhető dolog a számomra.
Mindig is az olimpia volt a célom, mindig is az aranyérmet akartam megszerezni. Teltek az évek, és végre eljött az én időm. Meglett az arany, és ez az egész tiszta őrület. Nehéz is szavakba önteni.
Nagyon kevés hiányzott a világcsúcshoz. Semmi kétség, hogy ismét sikerül majd megdöntened. Tervben van a közeljövőben?
Nincs konkrét cél a fejemben. Úgy gondolom, képes vagyok magasabbra ugrani, mint eddig valaha. A 6.20 szerintem lehetséges a számomra. Főleg abból kiindulva, ahogy ugrottam 6.19-re. Nyilván jó lett volna, ha összejön a világcsúcs, de az igazi célom az aranyérem volt.
Mélyebbre kellett nyúlnod, szintet kellett lépned verseny közben? Látva ugye azt, ahogy az ellenfeleid ugrottak.
Sokan ugranak nagyon jól, ez egy remek időszak a rúdugrás számára. Mindenképpen csalódás, hogy Sam [Kendricks] nem ugorhatott, ő ugyanis biztos, hogy még jobb eredmény elérésére ösztönzött volna. Abból pedig egy még különlegesebb dolog is kisülhetett volna.
picture

Duplantisnak az arany simán összejött, az új világcsúcs hajszállal nem

Ez egy őrült helyzet, és én nem gondoltam, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhet. De a világ most így működik, ugyanakkor remélem, hogy mielőbb vége lesz ennek az egésznek. Sokat beszélünk, ő még mindig karanténban van. Kell még neki néhány negatív teszt, hogy elhagyhassa a hotelt.
Duplantisé lett tehát a rúdugrás aranya, mert nem lehetett másé. Nem lett volna igazság, ha nem sikerül behúznia. Bár azért rajta is lehetett érezi a tétet. Azt, hogy ez azért mégiscsak egy olimpia.
picture

Armand Duplantis

Fotó: AFP

A rövid interjúban szóba került, hogy a 21 éves zseni rápróbált világcsúcs magasságra is, amit végül nem sikerült átvinnie. A verseny közben azonban voltak olyan kísérletei, melyeknél látszott, hogy akkora magasságok vannak még benne, amekkoráról ember (értsd klasszis rúdugró) korábban még csak nem is álmodhatott.
Olyan felvételek készültek, melyek a tehetségnek és a szépségnek olyan szintjét mutatják be, amire nem nagyon vannak szavaink. Ez már tényleg kacérkodás a repüléssel.
Armand Duplantis
via részben
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés