A hétvégén ugyan még csak az idei atlétikai Gyémánt Liga sorozat harmadik állomása következik (az amerikai Eugene-ben), ám máris a figyelem középpontjába került egy júliusi esemény. Az év hetedik hónapjának közepén rendezik meg ugyanis a monacói Gyémánt Liga versenyt, amelynek szervezői extraklasszis mezőnyt hoztak össze a férfi magasugrásban. Az ügyességi számok közül ebben van pillanatnyilag a legmagasabb szinten a nemzetközi mezőny, így nem lenne csoda, ha július 18-án végre megdőlne a kubai Javier Sotomayor 21 évvel ezelőtt felállított 245 cm-es magasugró világcsúcsa.
Már most biztossá vált, hogy ott lesz a monacói mezőnyben a dohai versenyen az idei év legjobb szabadtéri eredményét (241 cm) elérő (nem mellesleg februárban fedett pályán 242-ig jutó) orosz olimpiai bajnok Ivan Ukhov, az ukránok világbajnoka, Bohdan Bondarenko, a fedett pályás világbajnok katari Mutaz Essa Barshim, valamint a Nemzetközösségi rekorder Derek Drouin is. Mivel az elmúlt egy évben mind a négyen ugrottak már 240 felett - sőt Bondarenko a vb-n Moszkvában a világrekord magassággal is próbálkozott - ennél veretesebb mezőnyt pillanatnyilag nem lehet összehozni.
Atlétika
Óriási meglepetés: lengyel aranyérem a bemutatkozó váltószámban
26 PERCE
Mellettük ott lesz még a mezőnyben az olimpiai ezüstérmes amerikai Erik Kynard is, aki a szakemberek vélekedése szerint az igencsak exkluzív - jelenleg 15 főt számláló - 240-es klub következő tagja lehet - akár már Monacóban. Hogy világrekord lesz-e vagy nem, az egyrészt az időjárástól és a napi formától is függ, de azt nagy eséllyel jósolhatjuk, hogy Andrej Szilnov nyolc éve felállított 237 cm-es monacói versenycsúcsa nem éli túl a júliust. Ukhovnak Dohában volt egy igencsak biztató első kísérlete az Európa-rekordot jelentő 243 cm-es magasságra is, így Monaco előtt másfél hónappal vélhetően jó alkupozícióból tárgyalhatott a rajtpénzt illetően.
Olympic Games
Jamaikai mesterhármas női 100 méteren
EGY ÓRÁJA
Olympic Games
Jamaicai mesterhármas címvédéssel és olimpiai csúccsal női 100 méteren
EGY ÓRÁJA