A 36 éves klasszis 2008-ban, Pekingben 108 éve fennálló nemzeti rekordot döntött a férfiak között azzal, hogy ugyanazon az olimpián két érmet is szerzett atlétikában – a 20 kilométeres gyaloglásban harmadik, 50 kilométeren második lett.

Utóbbi eredményt 2012-ben, Londonban megismételte, de az eredeti győztes orosz Sergey Kirdyapkint dopping miatt később kizárták, így Tallent 2016 júniusában hivatalosan olimpiai bajnok lett.
2016-ban, Rióban tovább folytatta sorozatát, 50 kilométeren bronzérmes lett, azaz zsinórban harmadik olimpiáján is dobogóra állhatott – ezzel Ausztrália történetének legeredményesebb férfi atlétája lett az ötkarikás játékokon. Világbajnokságokról három ezüstérme van (2011, 2013, 2015), azonban a 2017-es vb-t már nem tudta teljesíteni, miután megsérült a combhajlító izma.
Olympic Games
Doppingot kiáltanak az amerikaiak ahelyett, hogy elfogadnák a vereséget
5 ÓRÁJA
Több díjat is kapott – például az Ausztrál Rend kitüntetését –, volt az év atlétája hazájában, és eredetileg úgy tervezte, hogy a szép búcsú reményében rajthoz áll az idei olimpiai válogatón, majd onnan kvalifikálva Tokióban is. Nem így történt, sérülése nem jött rendbe, így picit talán méltatlan körülmények között, de szépen-csendben elköszönt.
KIEMELT IDÉZET:Tokió lett volna az én hattyúdalom, de egyszerűen nem tudtam felkészülni a nemzeti bajnokságra, ezáltal sajnos minden esélyem elszállt az olimpiai részvételre. Nagyon vegyes érzelmekkel jelentem be a visszavonulásomat, de hihetetlenül büszke vagyok arra, amit elértem. A legvadabb álmaimban sem gondoltam arra, hogy ilyen eredményeket érek el, hisz az olimpián már a részvétel is nagy dolog, az pedig, hogy zsinórban háromszor szereztem érmet, örök életemre felejthetetlen élmény.
John Coates, az Ausztrál Olimpiai Bizottság elnöke megköszönte Tallentnek a szép sikereket.
„Gratulálok a csodás karrierért, Jared. Ausztrália valaha élt legeredményesebb férfi atlétájaként különleges helyet foglalsz el az ország sporttörténelmében. Méltóság, alázat, szenvedély és tisztelet övezte a pályafutásodat, így tudom, hogy bármerre is visz az utad, hasonlóan sikeres leszel.”
Forrás: insidethegames
Olympic Games
Megsérült a német tízpróbázó, kerekesszékben hagyta el a pályát
5 ÓRÁJA
Olympic Games
Kenya szépített, Észak-Amerika összecsapott, Lengyelországban a kalapács el van vetve
6 ÓRÁJA