"Az augusztus 19. és 27. között világbajnokság az év legnagyobb sporteseménye lesz, amelyet több mint egymilliárdan követnek majd figyelemmel. Hatalmas megtiszteltetés és büszkeség, hogy mindennek Budapest lesz a házigazdája az újonnan felépülő atlétikai központban. Ez a különleges esemény különleges feltételeket támaszt, de biztos vagyok abban, hogy az atlétika szuperhősei a lehető legjobb körülmények között érhetik majd el rekordokat, részben a rekortán kiemelkedő minőségének is köszönhetően" - fogalmazott Németh Balázs, a vb-t szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki a rekortán első öt méterét lefektette.
A speciális borítást azok után kezdték el kiépíteni a versenypályán, hogy a bemelegítőfolyosó talaja, valamint a dobószámok résztvevői számára a füves borítás már elkészült. A munkálatok során a WA beszámolója szerint több mint 700 részből 14 ezer négyzetméternyi rekortánt raknak le összesen 2400 munkaóra alatt.
Atlétika
Budapest 2023: az atlétika hazatér az Eurosportra
28/11/2022 - 12:19
Az ünnepélyes eseményen részt vett a vb-bronzérmes gátfutó, Baji Balázs, aki a cégtől megkapta a 2017-es londoni világbajnokság egyik gátját, amelyen ő maga is versenyzett. Baji az angol fővárosban pályafutása legnagyobb sikereként állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Az új budapesti stadion - melyben 35 ezren szurkolhatnak majd minden nap a vb-n - bokrétaünnepét múlt pénteken tartották.

MTI
Atlétika
Kenyának kezd nagyon ciki lenni a dopping, most pénzzel próbálják megfékezni
25/11/2022 - 11:00
Atlétika
Világcsúcsot futott volna, de csúnyán kibabráltak vele a szervezők: elmérték a pályát
20/11/2022 - 15:23