Az athéni olimpia férfi maratoni futóversenye óta tudjuk, hogy idióták képesek lehetnek tönkretenni a legjobb futóversenyt is. Éppen ezért manapság már a rendezők is sokkal élesebben figyelik a mezőnyt és igyekeznek is elejét venni annak, ami 2004-ben az olimpián történt, ahol az addig vezető brazil da Limát egy, a pályára berohanó "szurkoló" zökkentette ki a ritmusból. A fokozott figyelem viszont olykor vadhajtásokat is eredményezhet, mint ahogy azt a közelmúltban rendezett Buenos Aires maratoni is megmutatta.
Az október 13-ai versenyen ugyanis a 37 km-es ellenőrző pontnál az addig magabiztosan vezető kenyai Julius Karinga mellett váratlanul egy futó jelent meg és el is hagyta a verseny 2013-as győztesét. A szervezők azt hitték, hogy a nézők közül valaki tréfát akar űzni velük, így a zsűrikocsiból azonnal utasították a futót, hogy hagyja el a pályát. Az amúgy rajtszámot is viselő versenyző viszont nem volt más, mint Mariano Mastromarino, az egyik legjobb argentin maratonista, aki végig ott volt a mezőnyben.
Atlétika
A tékozló zsenit a járvány tette igazán profi versenyzővé
4 ÓRÁJA
"Azt hitték, hogy csak beugrottam a pályára és kiabáltak, hogy hagyjam el a területet, mert ez egy verseny" - nyilatkozta a célban az ESPN-nek Mastromarino, aki két éve alig maradt le a londoni olimpiáról. Az argentin futó végül 2:15,28-as idővel nyerte meg a versenyt két chilei versenyző előtt. A szervezők mentségére szóljon, hogy utoljára tíz éve (Oscar Cortinez - 2004) volt hazai győztes, így elszokhattak attól, hogy argentin futó van a maratoni mezőnyének élén. A nőknél amúgy megmaradt a kenyai hegemónia, ahol Lucy Karimi sorozatban harmadszor nyerte meg az argentin főváros versenyét.
Olympic Games
Depresszióval küzdött, most olimpikonként számolna le a mentális problémák stigmájával
09/06/2021 16:10
Atlétika
A csúcson kell abbahagyni? És akkor Federer meg Cseh Laci?
09/06/2021 08:02