A 2012-es londoni olimpia magasugró bajnoknője, Anna Chicherova már másodszor gondolta meg magát a visszavonulással kapcsolatban. A doppingvétség miatt több érmétől megfosztott atléta eredeti terve az volt, hogy 2020 végén befejezi pályafutását. 


Chicherova, akitől elvették a 2008-ban, Pekingben szerzett olimpiai bronzát és a 2009-es világbajnoki ezüstjét, most úgy döntött, tovább folytatja aktív pályafutását.
A 38 éves atlétanő, 2011 világbajnoka nemrégiben részt vett egy Jekatyerinburgban megrendezett versenyen, és úgy nyilatkozott, hogy a céljai között szerepel, hogy további viadalokon is megmérettesse magát. 
Atlétika
Eliud Kipchoge tovább faragja ledönthetetlen szobrát, világcsúccsal győzött a Berlin Marathonon
14 ÓRÁJA
"A tavalyi szezon, amit tönkretett a világjárvány, meggyőzött arról, hogy a sportágban kell maradnom"
- mondta
Chicherova
a orosz állami hírügynökségnek.
"Nézzük meg, hogy alakulnak tovább a dolgok, a koronavírus-helyzet ugyanis egyelőre nem nagyon változott. 
Az mindenesetre örömteli, hogy a világjárvány ellenére rendeznek versenyeket Jekatyerinburgban, Cseljabinszkben és Moszkvában. Így legalább tudunk némi versenyrutint szerezni."
Chicherova utolsó tavalyi versenye a moszkvai magasugró kupa volt, ahol a második helyen zárt. 
Az orosz atlétanő komoly csapásként élte meg, amikor a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) 2019-ben elutasította a semleges státusz megszerzése érdekében beadott kérelmét. Szerette volna, ha egyike lehet azon orosz atlétáknak, akik semleges színekben versenyezhetnek azt követően, hogy hazájuk szövetségét felfüggesztették. 
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2016-ban újravizsgálta a 2008-as pekingi olimpia doppingmintáit. Ennek során az ellenőrök 31 pozitív mintát azonosítottak, köztük Chicherováét. Az orosz a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, ám a beadványát elutasították. 
2009-ben bejelentette a visszavonulását, később azonban visszatért és 2011-ben világbajnok lett Teguban, majd 2012-ben olimpiai bajnok Londonban. 
2013-ban és 2015-ben szerzett még két világbajnoki bronzot Moszkvában, illetve Pekingben. 
InsideTheGames
Atlétika
A Budapesti Honvéd nyerte az atlétikai csapatbajnokság döntőjét
18/09/2022 - 18:02
Atlétika
Kipchoge világcsúcsot futna Berlinben, a párizsi olimpián pedig történelmet írna
18/09/2022 - 10:00