A 2012-es londoni olimpia magasugró bajnoknője, Anna Chicherova már másodszor gondolta meg magát a visszavonulással kapcsolatban. A doppingvétség miatt több érmétől megfosztott atléta eredeti terve az volt, hogy 2020 végén befejezi pályafutását. 


Chicherova, akitől elvették a 2008-ban, Pekingben szerzett olimpiai bronzát és a 2009-es világbajnoki ezüstjét, most úgy döntött, tovább folytatja aktív pályafutását.
A 38 éves atlétanő, 2011 világbajnoka nemrégiben részt vett egy Jekatyerinburgban megrendezett versenyen, és úgy nyilatkozott, hogy a céljai között szerepel, hogy további viadalokon is megmérettesse magát. 
Olympic Games
Látni kell az olasz kommentátorok reakcióját a 100 méteres síkfutás döntőjében
9 ÓRÁJA
"A tavalyi szezon, amit tönkretett a világjárvány, meggyőzött arról, hogy a sportágban kell maradnom"
- mondta
Chicherova
a orosz állami hírügynökségnek.
"Nézzük meg, hogy alakulnak tovább a dolgok, a koronavírus-helyzet ugyanis egyelőre nem nagyon változott. 
Az mindenesetre örömteli, hogy a világjárvány ellenére rendeznek versenyeket Jekatyerinburgban, Cseljabinszkben és Moszkvában. Így legalább tudunk némi versenyrutint szerezni."
Chicherova utolsó tavalyi versenye a moszkvai magasugró kupa volt, ahol a második helyen zárt. 
Az orosz atlétanő komoly csapásként élte meg, amikor a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) 2019-ben elutasította a semleges státusz megszerzése érdekében beadott kérelmét. Szerette volna, ha egyike lehet azon orosz atlétáknak, akik semleges színekben versenyezhetnek azt követően, hogy hazájuk szövetségét felfüggesztették. 
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2016-ban újravizsgálta a 2008-as pekingi olimpia doppingmintáit. Ennek során az ellenőrök 31 pozitív mintát azonosítottak, köztük Chicherováét. Az orosz a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, ám a beadványát elutasították. 
2009-ben bejelentette a visszavonulását, később azonban visszatért és 2011-ben világbajnok lett Teguban, majd 2012-ben olimpiai bajnok Londonban. 
2013-ban és 2015-ben szerzett még két világbajnoki bronzot Moszkvában, illetve Pekingben. 
InsideTheGames
Olympic Games
Világcsúcs és olasz aranyérmek az atlétikai versenyek harmadik napján
12 ÓRÁJA
Olympic Games
Olaszország és Európa leggyorsabb sprintere foglalta el Usain Bolt trónját
12 ÓRÁJA