A sport világában (is) vannak kivételezett emberek. A sokrétűnek számító atlétika különösen élen jár az előjogokat megszolgáló klasszisok halmozásában, akik között az utóbbi hónapokban - gyermekáldása miatt - nem láthattuk versenyezni Jelena Iszinbajevát, a kétszeres olimpiai bajnok rúdugrót. Az orosz atlétika gyöngyszeme a legfrissebb nyilatkozatai szerint ugyan még nem tervezi az indulást a jövő évi pekingi vb-n sem, de legkésőbb az olimpiára ismét a régi szeretne lenni.
"Az edzőm már készen áll a Rióig szóló felkészülési tervvel. Hamarosan elkezdem a könnyített edzéseket, de amíg a kislányomat képes vagyok szoptatni, addig semmiképpen sem lehet szó a teljes értékű edzésmunkáról. Szeretném megnyerni a harmadik olimpiai bajnoki címemet, amiért mindent meg fogok tenni, de most már a lányom az első. Ő számomra az életem legnagyobb győzelme"
- nyilatkozta a napokban a jövőjéről Iszinbajeva.
Ebben a szándékában támogatta őt meg az orosz szövetség vezetője, Valentin Balaknicsev, aki kijelentette, hogy Jelenának tuti helye van a riói csapatban. "Nagyszerű atléta, aki megérdemli, hogy maga dönthessen arról, hogy melyik versenyen indul el. Ő képes a saját teljesítményét megfelelően időzíteni, ami kiemelten fontos. Bárki másnál jobban tud formát hangolni, így ha esetleg nem indul el az olimpia előtt az orosz bajnokságon, akkor is helye lesz a Rióba utazó csapatban" - nyilatkozta a napokban a sportvezető.
Olympic Games
Depresszióval küzdött, most olimpikonként számolna le a mentális problémák stigmájával
09/06/2021 16:10
A kását persze még az oroszoknál sem eszik ennyire forrón, mert nem önmagában az orosz szövetség dönt az olimpiai utazásról. Ahhoz ugyanis Jelenának is teljesítenie kell az IAAF által később kijelölésre kerülő (London előtt 450 cm-ben meghatározott) olimpiai szintet, hogy egyáltalán felvetődhessen a neve. Ha viszont ez a szint megvan (ha egészséges, gyerekjáték lesz neki), akkor Iszinbajeva tényleg kihagyhatatlan lesz a csapatból.
Mint ahogy nálunk a szintén olimpiai bajnok, Pars Krisztián is...
Atlétika
A csúcson kell abbahagyni? És akkor Federer meg Cseh Laci?
09/06/2021 08:02
FBK-Games
Tudjátok mit lehet csinálni 29:06.82 perc alatt? Világcsúcsot futni 10 ezer méteren!
06/06/2021 14:35