"Nem akarjuk a pénzünket olyan atlétákba fektetni, akik ártottak a sportág hírnevének" - dübörgött végig a világsajtón még múlt pénteken is a zürichi Weltklasse atlétikai viadal versenyigazgatójának, Patrick Magyarnak a nyilatkozata. A verseny évek óta híres volt arról, hogy korábban doppingügybe keveredett atlétákat nem nagyon hívott meg és ehhez úgy tűnt, hogy idén is ragaszkodnak. A gazdaságilag sikertelen (a vártnál kevesebb nézőt hozó, így kétmillió svájci frankos veszteséget termelő) Európa-bajnokság után abban bíztak a helyiek, hogy a szokásos egynapos versennyel majd némileg visszatermelik a veszteséget.
Fő "fegyverük", Usain Bolt azonban időközben sérült lába miatt befejezte a szezont, így hiába a kenyai nyolcszázas világrekorder David Rudisha vagy éppen a horvát szépség, Blanka Vlasic indulása, igazi ütős név nélkül maradtak. Na ekkor jött az ötlet a "van az a pénz, amitől korpásodik a haj" mondással. Mert sajnos úgy tűnik, a banktitkukra oly büszke svájciaknál (is) a pénz beszél, így mehettek is rögtön a szépen hangzó elvek a sutba. A szerdán publikált rajtlistákon ugyanis már hemzsegnek a korábbi doppingvétkesek, így a Zürich felé tartó járatokra is felszálltak a sportágra korábban árnyékot vető, de kétségtelenül klasszis eredményekre képes atléták.
Atlétika
Magyar arany rögtön az idei szabadtéri szezon első versenyén
12 ÓRA
A Bolt nélküli százas futam lenne a zürichi csattanó, amelyre a szervezők (mivel ez a szám nem érintett most a Gyémánt Ligában) saját jogon hívhattak versenyzőket. Jött is a doppingügyekben egyaránt érintett Tyson Gay, Mike Rodgers, Asafa Powell hármas, amely a többiekkel (Dasaolu, Gemili) kiegészülve nem kétséges, hogy az idény egyik legjobb futamát teljesíti majd a svájci éjszakában. A sportág egyik szentélyének tartott Letzigrund "szüzessége" azonban ezzel odaveszett. Megérte?
Gyulai István Memorial
Megint bejelentkezett egy világsztár a Gyulai István Memorialra
TEGNAP 16:57
Atlétika
Van egy erős tippünk arra, mi lesz az olimpia legnagyobb durranása
08/05/2021 07:11