Fred Kerley már most minden idők hatodik leggyorsabb embere, ő azonban úgy érzi, van még benne tartalék bőven.
Nem kérdés, dominálni akarja a 100 métert, olyannyira, hogy a tervei között Usain Bolt világcsúcsának megdöntése is szerepel.
Azzal, hogy hármas amerikai győzelem született Eugene-ben, és főleg azzal, hogy ő vitte el az aranyérmet, Kerley biztosította helyét minden idők legjobb sprinterei között. Ő azonban nem éri be ennyivel.
Atlétika
Usain Bolt valami egészen újra készül, erre utalnak a jelek
23/08/2022 - 09:12
Usain Bolt 2009-ben, Berlinben futotta a szédületes 9.58-as világcsúcsát, amelyhez azóta ketten tudtak viszonylag közel kerülni, Tyson Gay és Yohan Blake, mindketten 9.69-ig jutottak.
Azzal azonban, hogy Kerley két órán belül futott egy 9.76-ot és egy 9.77-et az idén nyári amerikai válogatón, úgy érzi, Bolt rekordja elérhető közelségben van a számára.

Fred Kerley

Fotó: Getty Images

„Nagyon is reális a rekorddöntés, abszolút reális” – mondta Kerley. „Bolt, Wayde van Niekerk és a többiek magasra tették a lécet a számunkra. De az én célom az, hogy örökre átírjam a történelmet. Ha ők meg tudták csinálni, akkor mi miért ne tudnánk?”
„Továbbra is megfelelően kell edzenem, ennem, aludnom. Ezek az apró dolgok segítenek hozzá ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. Rekordokat akarok dönteni, és meg akarom csinálni a 100-200 duplát.”
Kerley sokáig 400-on versenyzett, egy bokasérülés után azonban úgy döntött, inkább a két rövidebb sprinttávra összpontosít.
„Egyébként szoktam beszélni Usainnal a közösségi médiában, de a rekordok sosem kerülnek szóba. Feltette a lécet jó magasra, én pedig meg akarom azt ugrani.”
A világbajnokságon Marvin Bracy és Traycvon Bromell előtt szerezte meg a győzelmet. Az amerikaiak tehát hármas győzelmet arattak 1991 óta először.

Fred Kerley

Fotó: Getty Images

„Hajtjuk egymást előre. Próbálunk eljutni a csillagokhoz, minden nap beszélünk egymással azért, hogy elérjük a céljainkat.”
Jövőre, Budapesten a 100 és a 200 aranyára is pályázik, addig azonban floridai otthonában kertészkedéssel próbál feltöltődni a 2023-as szezonra.
„A kertészkedés a béke szigete a számomra. Egy kicsit olyan, mint a futás, ugyanis türelmesnek kell lenni itt is. Az is jó, hogy rengeteg színt láthatsz a kertben. Ha vége az edzésnek, én nem beszélek futásról, hisz én nem csak a futás vagyok, sokkal több annál. A kertészkedésben az is jó, hogy kisöpri az összes negatívumot a fejemből, így tudok koncentrálni az élet más dolgaira is.”
via olympics.com
World Championships
Megdőlhet-e Usain Bolt világcsúcsa még az idén? Rekortán #11 - atlétika.tv podcast
22/07/2022 - 17:38
World Championships
Atlétikai vb: Minden idők harmadik legjobb ideje 3000 méteren, komoly kieső az amerikaiaknál
21/07/2022 - 07:09