• Régi problémája volt a magyar atlétikának, hogy nem igazán akadt Budapesten olyan stadion, ahol hangulatos versenyeket lehetett lehet volna rendezni, akár 4-5000 nézővel. A Puskás stadion túl nagy volt, kisebb meg egész egyszerűen nem akadt.Éppen ezért idén a Gyulai Memorial szervezői úgy döntöttek, hogy Székesfehérvárott rendezik meg a hagyományosan magas színvonalú viadalt, mégpedig július 8-án, a Begyó-közi Atlétikai Központban.Természetesen olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal. Őket szeretnénk bemutatni a versenyig hátralévő néhány napban. Kezdjük Ivan Ukhovval.
Nehéz lenne azt mondani, hogy az feltétlen valamiféle kiváltság volna, ha egy olimpiai bajnok nem arról igazán híres, hogy olimpiai bajnok. Hiszen az olimpiai bajnokságot überelni legkönnyebben -vagy talán szinte csak- valamiféle botránnyal, vagy botrány féleséggel lehet.
Ivan Ukhov ráadásul ezt a botrányocskát (hogy finomak legyünk) még az előtt okozta, hogy Londonban megnyerte volna az olimpiát, mondhatjuk tehát, hogy az ő hétköznapi értelemben vett hírességén, az Olimpia még csak nem is változtatott.
Olympic Games
A legtöbben belefulladnak a tokiói hőségbe, de vannak sportolók, akik örülnek neki
3 ÓRÁJA
Amennyiben Ön még nincsen azon uszkve 8 millió ember között, aki Ivan Ukhov kedves kis történetének tanúja volt, különböző minőségű videók formájában, kattintson, és nézze meg mi történt annak idején 2008-ban Lausanne-ban.
Szorgos kutatással lehet találni némiképp gyengébb minőségű, ámde mókásabb felvételeket is, de valamennyit végignézve is egy gondolat fut át az ember agyán. Reméli, hogy szerelmi bánatában ő egy picit megfontoltabban viselkedett. És legfőképp meg sem próbált magasat ugrani.
Bár őszintén szólva Ukhovval pusztán annyi történt, mint bárki mással, szerelmi bánata volt, picit becsiccsentett, és másfél méterrel kisebbet ugrott mint valójában tud. Nála ez 1 métert jelent, míg másnál azt, hogy hasra esik.
Merthogy valójában Ivan Ukhov ennyit tud:
Idén februárban állította be Carlo Thränhardt Európa csúcsát, meglovagolva azt a hullámot, melyre az elmúlt két esztendőben a magasugrók felülni látszanak. Egész elképesztő eredményeket produkálnak ugyanis - elsősorban a fiúk. A már említett 242 centi mindössze egy centire volt Javier Sotomayor fedettpályás világcsúcsától amit Budapesten urgott egykoron, és mivel Ukhov azóta már szabadtéren is igen közel került (241 centi, Doha) prágai eredményéhez, joggal reménykedhetünk abban, hogy Fehérvárott megdől a magyar földön látott legjobb szabadtéri eredmény.
Ehhez a 235 centiméteren kéne túljutni, Soto az Ufó ugyanis ennyit ugyrott annak idején Salgótarjánban az ugrógálán.
Olympic Games
Hassan egy hasas után is nyerte az előfutamát
6 ÓRÁJA
Olympic Games
Látni kell az olasz kommentátorok reakcióját a 100 méteres síkfutás döntőjében
17 ÓRÁJA