Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Világsztárok és friss világbajnokok érkeznek Magyarországra, a Gyulai István Memorialra

Eurosport Magyarország

Frissítve 21/07/2022 - 10:43 GMT+2

Hat napja tart a szabadtéri atlétikai világbajnokság Eugene-ben, az eddigi aranyérmesek közül öt legközelebb Magyarországon, a Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíjon áll rajthoz.

Gianmarco Tamberi

Fotó: Getty Images

Gyulai Memorial - Öt eugene-i világbajnok érkezik

A jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce a 100 métert, az amerikai Grant Holloway a 110 méter gátat, honfitársa, Ryan Crouser a súlylökést, a lengyel Pawel Fajdek a kalapácsvetést, a szlovén Kristjan Ceh pedig a diszkoszvetést nyerte meg Oregonban, ők mind indulnak Székesfehérváron is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A nagy közönségkedvenc olasz magasugró, Gianmarco Tamberi a világbajnokságon elért negyedik helye után a Gyulai István Memorialon is megméretteti magát, negyedik székesfehérvári fellépésén első sikerére hajt. Dobókörbe áll a kalapácsvető Halász Bence is, aki azon túl, hogy az ötödik helyen végzett Oregonban, 80,15 méteres egyéni csúcsával fontos határt tört át a tavalyi sérülése utáni visszatérési folyamatban.
A Gyulai Memorialon 10 férfi és 8 női számot rendeznek, az időpontját pedig azért időzítették augusztus 8-ára, mert egy héttel később kezdődik Münchenben az Európa-bajnokság, amely a magyarok számára az idei célverseny lesz.
Idén is sor kerül az amatőrök és haladó sprinterek számára a Te mennyit futsz 100-on? versenyre, amelynek selejtezői már elkezdődtek.
A 12. Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíj augusztus 8-án 16 órakor kezdődik, jegyek már kaphatók.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés