Hosszú kihagyást követően először versenyzett szülőhazáján kívül a dél-afrikai Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai bajnoka és világcsúcstartója.


A 2016-os riói játékokon 43.03 másodperces világrekordot futott atléta egy svájci viadalon állt rajthoz, ahol a holland Jochem Dobbert és a lengyel Karol Zalewskit is megelőzve 45.58 másodperces idővel diadalmaskodott.
A 28 éves futó 2017 októberében térdszalag-sérülést szenvedett, amikor hírességek részvételével rendezett bemutató rögbimérkőzésen lépett pályára Fokvárosban. Az olimpiai és kétszeres világbajnok sportoló később bevallotta, hogy a szerencsétlen mozdulat után hetekig depressziós volt, felépülése a vártnál sokkal hosszabb időt vett igénybe, mert állapota többször is visszaesett.
Atlétika
Lenyomni, amit Forrest Gump? - Egy őrült fazon megcsinálta!
TEGNAP 13:15
Van Niekerk - akinek egyik nagy célja, hogy 43 másodperc alá szorítsa világcsúcsát - februárban hazájában néhány kisebb versenyen már indult. Korábban úgy tervezte, hogy Triesztben tér vissza, a múlt hónapban Olaszországban azonban nem futhatott, mert megfertőződött a koronavírussal.
MTI
Atlétika
A világcsúcstartó Kipchoge nyerte a Hamburgból Hollandiába költöztetett maratont
TEGNAP 10:50
Atlétika
Kórházban fekve vezényli az edzéseket Márton Anita mestere
TEGNAP 10:27