Korábban olimpiai bajnok kalapácsvetőnk, Pars Krisztián is tapasztalt hasonlót, most - szerencsére - a lengyelek világbajnoka Pawel Fajdek futott bele a rosszul sikerült formaélesítésbe. A szombaton Varsóban ötödik alkalommal megrendezett Kamila Skolimowska emlékversenyen ugyanis az Eb-n Pars mögött a második helyen végző lengyel nagyon elkapta a fonalat.
A 20.000 néző előtt rendezett versenyen ugyanis mind a hat dobása érvényes lett, ráadásul egészen példátlan módon mindegyik nyolcvan méter feletti (!) volt, köztük a másodikra elért 83.48-as új lengyel rekord, amely egyben a világ idei legjobb teljesítménye is. Hat éve nem dobtak ekkorát kalapáccsal a világon. Nem sokan voltak még képesek a szakágban a 80.19 / 83.48 / 83.37 / 82.16 / 81.57 / 81.46-es sorozatot dobni, így a varsói szurkolók által körberajongott Fajdek is elégedett volt a versennyel.
Olympic Games
A többször is elmeszelt sprinter aranyéremért megy Tokióba
14 ÓRA
"Egyszerűen nem értem, sokkoltak az eredmények. Egyáltalán nem edzettem Zürich óta és most ezek az eredmények jöttek" - nyilatkozta Fajdek a verseny után, amelyet simán nyert meg az ezúttal 78.56-nál megálló olimpiai bajnokunk előtt. Ha a tudást tekintve egy szinten is említhetjük a fiatal lengyelt Parssal, a rutin vonatkozásában van még hova fejlődnie, hiszen a friss Európa-bajnok magyar éppen az Eb előtti időszakra tartalékolta a Fajdek által most felemlegetett "semmittevős" időszakot, így pont a legjobbkor, Zürichben volt a legjobb formában
Fajdek fergeteges hazai versenye mellett most kivételesen eltörpült még Usain Bolt futása is, aki 9.98-at futott százon, ami fedett csarnokokat tekintve (ritkán futnak ilyenben száz métert - tegyük hozzá) nem hivatalos világrekordot állított fel. A jamaicai klasszis pályafutása során 42. alkalommal futott 10 másodperc alatt ezen a távon és elmondása szerint bízik abban, hogy a sérülések által szaggatott idei szezon után jövőre a vb-n ismét a régi lehet.
Atlétika
Magyar arany rögtön az idei szabadtéri szezon első versenyén
09/05/2021 20:36
Gyulai István Memorial
Megint bejelentkezett egy világsztár a Gyulai István Memorialra
08/05/2021 16:57