Az olimpiai bajnok dél-afrikai futó, Wayde van Niekerk elkapta a koronavírust, így visszalépni kényszerült a mai napon megrendezésre kerülő Triveneto Meeting versenytől. A világcsúcstartó valószínűleg Olaszországban fertőződött meg. 


Koronavírusos a 400 méteres síkfutás olimpiai bajnoka és világcsúcstartója, Wayde van Niekerk. A futó Olaszországban, az észak-olaszországi Gemonában végezte felkészülését, ahol pozitív koronavírus-tesztet produkált. Az atléta karanténba vonul, és visszalépett a ma sorra kerülő trieszti atlétika versenytől is. Az olimpiai bajnok 100 és 400 méteren tervezett elindulni, jelenleg ő a legnagyobb név az atlétikában, aki megfertőződött. 
Van Niekerk 2017-ben egy rögbimérkőzésen megsérült, visszatérése óta a járvány miatt csak néhány versenyen tudott elindulni. Triesztben 2017 óta először versenyezhetett volna a Dél-Afrikai Köztársaság területén kívül. 
Olympic Games
Az atlétikai versenyek egyik legizgalmasabb összecsapásának tett keresztbe egy pozitív Covid-teszt
3 ÓRÁJA
Az olasz Gazzetta dello Sport értesülései szerint van Niekerk július 19-én érkezett Olaszországba, azóta karanténban van. A dél-afrikai menedzsere, Peet van Zyl szerint végig izolálva voltak, nem érintkeztek senkivel. Újabb tesztet csináltattak tegnap délután, miután nem értik, hogyan kaphatta el a világcsúcstartó a koronavírust.
"Nem tudom, ez hogyan lehetséges. Wayde egész héten edzett, és nem voltak tünetei még azután sem, hogy pozitív tesztet produkált. Nem volt lázas."- nyilatkozta a menedzser.
via
Olympic Games
Öt várva várt szereplés az olimpia atlétika programjából
13 ÓRÁJA
Olympic Games
Az utolsó pillanatban visszalépett az olimpiától az 1500 méter londoni bajnoka
26/07/2021 20:32