Doppingvétség miatt átmenetileg felfüggesztette Luvo Manyonga olimpiai ezüstérmes, világbajnok távolugró versenyzési jogát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó testülete (AIU).


Az AIU pénteken számolt be döntéséről, hozzátéve, hogy a dél-afrikai atléta azért kapta a büntetést, mert megsértette a holléti nyilvántartás vezetésére vonatkozó előírásokat.
A pénteken (ma) harmincéves Manyonga a 2016-os riói olimpián nyert ezüstérmet, és egy évvel később Londonban lett világbajnok.
Atlétika
„Fog ez még összeállni jobban is" - mondta az új százas magyar csúcstartó, Takács Boglárka
12 ÓRÁJA
Példátlan eltiltással sújtották az egyszer sem doppingoló (?) olimpiai döntős futót | Eurosport
Hiába az ellenőrök látszólagos hibái, a fellebbezéssel együtt újabb súlyos büntetést kapott a grenadai atléta, aki 2027 előtt nem valószínű, hogy visszatérhet az élsporthoz. Ha egyáltalán visszatérhet. Túlzás lenne azt állítani, hogy Bralon Taplin története tündérmese - pedig néha úgy nézett ki, hogy az.
A holléti nyilvántartás vezetésében elkövetett hibák, illetve doppingellenőrzések elmulasztása miatt az utóbbi időben több sztáratlétát is elmarasztaltak, köztük a 100 méteres síkfutásban világbajnok Christian Colemant, aki két évre szóló eltiltása miatt nem indulhat a tavalyról idénre halasztott tokiói nyári olimpián.
A sportolóknak rendszeresen vezetniük kell, hogy hol tartózkodnak, és az előre be nem jelentett mintavételeknél vagy ellenőrzéseknél is rendelkezésre kell állniuk. Ha egy éven belül háromszor nem elérhetők, az doppingvétségnek minősül, ami egy vagy két évre szóló eltiltást vonhat maga után.
MTI
Atlétika
Semenya: „Azt hitték péniszem van, ezért gondoltam, megmutatom a vaginám”
19 ÓRÁJA
Atlétika
Közel húszéves magyar rekord dőlt meg - új csúcsot futott 100 méteren Takács Boglárka
TEGNAP 18:27