A hiteles és mindig jólértesült Inside the Games hírportál megerősítette, amit nem kis meglepetésre először az orosz média adott közre: Sergey Subenkovra, Baji Balázs egyik legnagyobb ellenfelére négy éves eltiltás várhat.

Példátlan eltiltással sújtották az egyszer sem doppingoló (?) olimpiai döntős futót | EurosportHiába az ellenőrök látszólagos hibái, a fellebbezéssel együtt újabb súlyos büntetést kapott a grenadai atléta, aki 2027 előtt nem valószínű, hogy visszatérhet az élsporthoz. Ha egyáltalán visszatérhet. Túlzás lenne azt állítani, hogy Bralon Taplin története tündérmese - pedig néha úgy nézett ki, hogy az.

Az SzPress Hírszolgálat arról is tudomást szerzett, hogy az orosz szövetség felfüggesztése óta semleges atlétaként szereplő gátfutó szervezetében nagy hatású vízhajtó nyomaira akadtak, amelyet úgynevezett fedőgyógyszerrel kombinálhatott. Négy éve, a londoni világbajnokságon Baji úgy lett a 110 gáton bronzérmes, hogy közvetlenül előtte Subenkov ért a célba. Az ügy kezelése a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingellenes ügynökségére vár, amely a napokban gyakran hallatott magáról.
Atlétika
20 kilót fogyott a súlylökő, hogy ott lehessen a téli olimpián
TEGNAP 10:59
SzPress
Atlétika
Megműtötték a világcsúcstartó olimpiai bajnokot, van remény, hogy újra láthassuk versenyezni
24/11/2021 17:04
Atlétika
"Elköszöntem Leonidasz királytól" - Közel 7 órát faragott a pályacsúcson a magyar ultramaratonista
22/11/2021 14:37