A hiteles és mindig jólértesült Inside the Games hírportál megerősítette, amit nem kis meglepetésre először az orosz média adott közre: Sergey Subenkovra, Baji Balázs egyik legnagyobb ellenfelére négy éves eltiltás várhat.

Példátlan eltiltással sújtották az egyszer sem doppingoló (?) olimpiai döntős futót | EurosportHiába az ellenőrök látszólagos hibái, a fellebbezéssel együtt újabb súlyos büntetést kapott a grenadai atléta, aki 2027 előtt nem valószínű, hogy visszatérhet az élsporthoz. Ha egyáltalán visszatérhet. Túlzás lenne azt állítani, hogy Bralon Taplin története tündérmese - pedig néha úgy nézett ki, hogy az.

Az SzPress Hírszolgálat arról is tudomást szerzett, hogy az orosz szövetség felfüggesztése óta semleges atlétaként szereplő gátfutó szervezetében nagy hatású vízhajtó nyomaira akadtak, amelyet úgynevezett fedőgyógyszerrel kombinálhatott. Négy éve, a londoni világbajnokságon Baji úgy lett a 110 gáton bronzérmes, hogy közvetlenül előtte Subenkov ért a célba. Az ügy kezelése a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingellenes ügynökségére vár, amely a napokban gyakran hallatott magáról.
Atlétika
Szabotázs, szennyezett hús - egyik érvelést se kajálta be a fegyelmi testület, repült is az eltiltás
TEGNAP 09:18
SzPress
Atlétika
Hatalmas hajrával győzött Bartha-Kéri Bianka 800 méteren
TEGNAP 09:13
Atlétika
Rejtély, hogy került a Földre, de ha már itt van, kimaxolja a tehetségét
29/06/2022 10:31