A hiteles és mindig jólértesült Inside the Games hírportál megerősítette, amit nem kis meglepetésre először az orosz média adott közre: Sergey Subenkovra, Baji Balázs egyik legnagyobb ellenfelére négy éves eltiltás várhat.

Példátlan eltiltással sújtották az egyszer sem doppingoló (?) olimpiai döntős futót | EurosportHiába az ellenőrök látszólagos hibái, a fellebbezéssel együtt újabb súlyos büntetést kapott a grenadai atléta, aki 2027 előtt nem valószínű, hogy visszatérhet az élsporthoz. Ha egyáltalán visszatérhet. Túlzás lenne azt állítani, hogy Bralon Taplin története tündérmese - pedig néha úgy nézett ki, hogy az.

Az SzPress Hírszolgálat arról is tudomást szerzett, hogy az orosz szövetség felfüggesztése óta semleges atlétaként szereplő gátfutó szervezetében nagy hatású vízhajtó nyomaira akadtak, amelyet úgynevezett fedőgyógyszerrel kombinálhatott. Négy éve, a londoni világbajnokságon Baji úgy lett a 110 gáton bronzérmes, hogy közvetlenül előtte Subenkov ért a célba. Az ügy kezelése a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingellenes ügynökségére vár, amely a napokban gyakran hallatott magáról.
Olympic Games
Tíz másodperc alatt lesz jelentkező az olimpiai aranyra az eltiltott atléta távollétében
13 ÓRA
SzPress
Atlétika
Lenyomni, amit Forrest Gump? - Egy őrült fazon megcsinálta!
18/04/2021 13:15
Atlétika
A világcsúcstartó Kipchoge nyerte a Hamburgból Hollandiába költöztetett maratont
18/04/2021 10:50