Az atlétika magyarországi szerelmesei már csak azért is felkaphatják fejüket a névre, mert Carmelita Jeter tavaly meglátogatta hazánkat. Ha már itt volt meg is nyerte a 100 métert a Gyulai Memorialon. Persze nem ez a legnagyobb címe. Jeter háromszoros világbajnok, Londonban ezüstérmes volt 100 méteren, és mindezek mellett sok-sok érmet gyűjtött még világversenyeken. De talán az imént említett titulusoknál nagyobb eredmény az, hogy Carmelita Jeter minden idők második leggyorsabb futónője.
Jeter 2009-ben futott 10.64 másodperces eredménye második az örökranglistán Florence Griffith-Joyner világcsúcsa mögött.
Olympic Games
Aranyért menne Tokióba, de közben szórakoztatni is szeretné a nézőket
4 ÓRÁJA
Jeter a moszkvai világbajnokságon elért harmadik helyezése után úgy döntött, hogy a folyamatosan kiújuló sérülései miatt egy hosszabb pihenővel regenerálódik. A pihenő 10 hónap lett és csupán két héttel ezelőtt tért vissza egy „buli” versenyen ahol 11,27-el ért célba.
A 34 éves sprinter a verseny után nagyon bizakodóan nyilatkozott és említette, hogy hamarosan megkezdi európai versenykörútját. Akkor még nem tudtuk, hogy abban a megtiszteltetésben lesz részünk, hogy a turné első állomása a Memorial lesz. Ami pedig külön öröm a számunkra, hogy a verseny szervezői parádés mezőnnyel várják az amerikai bajnokot:
  • Ivet Lalova (Európa-bajnok - 100m)
  • Simone Facey (világbajnok – 4x100m)
  • Aleen Bailey (olimpiai- és világbajnok – 4x100m)
  • Schillonie Calvert (világbajnok – 4x100m)
  • Olesya Povh (Európa-bajnok – 4x100m)
  • Natalia Pohrebniak (Európa-bajnok – 4x100m)
Olympic Games
Usain Bolt trónját akarja, ő lenne az új sprintkirály
TEGNAP 15:45
Olympic Games
Óriási meglepetés: lemarad a világbajnok az olimpiáról
TEGNAP 12:07