A közelgő zürichi atlétikai Európa-bajnokság előtt már mindennek a nyugodt felkészülést kellene szolgálnia. Nincs ez így a német diszkoszvető, Robert Harting esetében. Az olimpiai és háromszoros világbajnok atléta Svájcban is szeretné bemutatni majd jellegzetes győzelmi örömét, a trikó (a lenti videóban is látható) széttépés ugyanis ugyanúgy hozzá kötődik már, mint Mo Farah Londonra kitalált fejre tette kezei vagy éppen Usain Bolt kinyújtott karos győzelmi póza. Könnyen lehet azonban, hogy emiatt a gesztus miatt megütheti a bokáját a német.
A Bild am Sonntag értesülései szerint ugyanis Harting egy ismeretlentől figyelmeztető e-mailt kapott, amely szerint ha ismét széttépi magán a nemzeti válogatott mezét, akkor a német büntető törvénykönyv 90/a paragrafusa ellen vét, a "nemzeti szimbólumok megszégyenítése" pedig a törvény szövegezése szerint akár hároméves börtönbüntetést is magával vonhat.
Atlétika
"Gyulladás itt, fájdalom ott" - újabb atléta kénytelen kihagyni az olimpiát
TEGNAP 19:40
A német atlétikai szövetség (DLV) kérésére egy ügyvéd gyorsan megvizsgálta az "ügyet", aki az alábbiakban összegzett: "Az egész teljes képtelenség - valahogy olyan tipikus németes. Valakinek sikerei vannak, másnak pedig ez a sikeresség nem tetszik és elkezd ügyeket keresni vagy kreálni. Sokkolt, hogy egyáltalán ez a téma ilyen vonatkozásban szóba kerülhet" - mondta a meg nem nevezett szakember a Bild am Sonntagnak. A magunk részéről ehhez annyit teszünk hozzá, hogy a németeknél sincs kolbászból a kerítés. Hányszor halljuk hasonlóan kisstílű sztorik kapcsán, hogy "ez olyan magyaros". Lám, máshol is vannak hasonlóan hihetetlen történetek...
Atlétika
Csaló vagy áldozat? - Mindenképp tragédia a szaftos burrito-ügy
20/06/2021 08:10
Atlétika
31 éves világcsúcs dőlt meg súlylökésben
19/06/2021 09:38