Rövid időn belül két rossz hírt is kaptak a zürichi atlétikai versenyek szervezői. Nem elég, hogy a helyszíni nézők vártnál alacsonyabb száma miatt kétmillió svájci frankos (530 millió forint) veszteséget termelt az általuk szervezett szabadtéri Eb, még korábbi ígéretével ellentétben Usain Bolt sem látogat el hozzájuk. A hatszoros olimpiai bajnok atléta neve eredetileg szerepelt a csütörtöki Gyémánt Liga verseny rajtlistáján, ám végül lekerül onnan, így ebben az évben a szombaton Varsóban futott 9.98-as (ami a valaha volt legjobb fedettpályás 100 méteres eredmény) sprint volt az utolsó mért futása Boltnak.
A 28 éves klasszist ebben az évben komoly lábsérülések gyötörték, így nem nagyon tudott versenyeken indulni, kész szerencse, hogy a glasgowi Nemzetközösségi Játékok idején még úgy-ahogy egészséges volt, így a 4x100-as váltóban tudott (kétszer) futni, amellyel meg is szerezte a karrierjéből egyedüliként hiányzó aranyérmet. Az eddig említett futások mellett csak a riói Copacabanán teljesített (és 10.06-al megnyert) 100 méteres bemutató verseny szerepel csupán a jamaicai atléta 2014-es eredménysorában, ami a korábbi zajos sikerekhez viszonyítva elég csekély mennyiség.

Mano a Mano Athletics Challenge with Usain Bolt

Fotó: Eurosport

Atlétika
Magyar arany rögtön az idei szabadtéri szezon első versenyén
11 ÓRA
"Most kell befejezni a szezont, amikor többé-kevésbé sérülésmentesen tud készülni és egészséges. Most nincs fontosabb, mint a 2015-ös szezonra és a pekingi világbajnokságra való felkészülés" - adják a szakmai döntést Bolt edzője, Glen Mills szájába a hírügynökségek. Bolt a tervek szerint a szponzorai által szervezett promóciós eseményeken részt fog venni, az edzésekkel pedig a októberben startolhat majd újra. Addig is érdemes megnézni Bolt varsói futását, amely jó ideig az utolsó - sportpályáról származó - emlék lesz vele kapcsolatban:
Gyulai István Memorial
Megint bejelentkezett egy világsztár a Gyulai István Memorialra
TEGNAP 16:57
Atlétika
Van egy erős tippünk arra, mi lesz az olimpia legnagyobb durranása
08/05/2021 07:11