Versenyeken előfordul, hogy egy-egy sportoló egész egyszerűen elnéz valamit. Atlétikában is számtalanszor történik ilyen, de igazán nagy nevektől, tétversenyen ritkán találkozunk ilyesmivel.
Talán az egyik ilyen leghihetetlenebb baki a 2009-es berlini világbajnokság női 10000 méteres döntőjében történt. 10 km-ről van szó, tehát a verseny nem rövid. Konkrétan, itt fél órás időintervallumról beszélünk és a győztesnek járó 60000 dollár sem mellékes, bár a második hely is 40000 dollárt ér. A történet klasszikusan alakult az utolsó méterekig, amikor is az akkor még élen álló etióp Meselech Melkamu a célvonal előtt elkezdett ünnepelni és ezalatt a másik oldalán a kenyai Linet Masai leelőzte. A történet pikantériáját a hírhedt kenyai-etióp viszony, a táv hossza és az arról készült célfotó mutatja: nehéz nem mosolyogni a feltett karú, túl korán ünnepló második helyezetten. A különbség 1 tized másodperc, ami centiméterekben mérhető. Annak ellenére, hogy persze sajnáljuk is szegényt, hiszen ez az öröm 20000 dollárjába került... A videót ha valaki türelmetlen, tekerje a 11. perc környékére.
Olympic Games
Aranyért menne Tokióba, de közben szórakoztatni is szeretné a nézőket
5 ÓRÁJA
Idén aránylag még az elején járunk az atlétika szezonnak ám a Gyémánt Liga legutóbbi, sanghaji versenyén a férfi 800 méter legvége alakult hasonlóan. A célegyenesben ment a helyezkedés, de a legvégén Taoufik Makhloufi állt az élen, és kísértetiesen ugyanazt a hibát láthattuk tőle, amit Melkamutól is öt éve. Az utolsó méteren elkezdett örülni, ami mint kiderült, túl korai volt. A 18 éves kenyai Robert Biwott érkezett belülről és egyértelműen övé volt a győzelem. Makhloufi 1500 méteren, olimpiai bajnokként ezt viszont másként élte meg. Magáénak érezte a győzelmet: ünnepelt, karjait felrakva örült. Ehhez persze kellett, hogy az elsőnek járó virágcsokrot is ő kapta meg, bár ez talán épp a gesztusai miatt történt. Ennek az egyik versenybíró azzal vetett véget, hogy odament és megmutatta, hogy a fiatal kenyai mindössze 4 századmásodperccel, de megelőzte. Az már csak egy plusz extra, hogy ez a manőver Taoufiknak is 10000 dollárjába fájt.
Olympic Games
Usain Bolt trónját akarja, ő lenne az új sprintkirály
TEGNAP 15:45
Olympic Games
Óriási meglepetés: lemarad a világbajnok az olimpiáról
TEGNAP 12:07