Május végére beindult a nyári atlétikai szezon, javában zajlanak már  a szabadtéri versenyek. Máris vannak új sztárok és hiányzók. Utóbbiak közül Iszinbajeváról már volt szó korábban. Hozzá hasonló okokból, "igazoltan" van távol az idei szezontól a britek olimpiai bajnoka, Jessica Ennis-Hill is. A 2008-as olimpiáról sérülés miatt kénytelen volt lemondani, de utána belelendült: nyert világbajnokságot, Európa-bajnokságot, küzdött a fedett pályás többpróba világcsúcsáért és számos civil díjat is kapott. A 2012-es, hazai rendezésű ötkarikás játékokon már egyértelmű esélyesként csinálta végig a hétpróba két napját és nyerte meg a versenyt. Ezután 2013-ban több problémája adódott: sérülés, edzőjének szerződését sem hosszabbították meg és a pályát is bezárták, ahol edzett. Kihagyta a moszkvai világbajnokságot és mivel időközben az Ennis mellé odakerült a férj, Hill neve is, a házaspár úgy döntött, kisbabát vállal. A jövevény hamarosan érkezik, Jessica fotóin a Facebookon követhetjük a pocak növekedését is. Lényeges a változást a külső szemlélő - micsoda meglepetés - leginkább a hasizmain vél felfedezni.

Növekszik a pocak

Fotó: Eurosport

Ezzel a projektjével azonban nincs egyedül a többpróbázók mezőnyében sem: nagy riválisa és ellenfele, az orosz Tatjana Csernova is gyermeket vár, nála június végén érkezik a baba. Az ifjúsági világbajnokként induló 189 cm magas hölgy 2011-ben Ennis előtt megnyerte a világbajnokságot, majd az olimpián 3. lett mögötte és a 2013-as kazanyi Universiadét megnyerve döntött az egy éves kihagyás mellett. Térdszalag problémái miatt is szándékozott egy hosszabb pihenőt tartani, hiszen 8 éve folyamatosan a világ élvonalába tartozott egy nem éppen könnyű felkészülést igénylő versenyszámban. Visszatérését ő is mihamarabb tervezi, csakúgy mint Ennis vagy Iszinbajeva. A különbség mindössze annyi, hogy az orosz hölgy fontolgatja, hogy a hétpróba helyett anyukaként már csak egyetlen számra, a távolugrásra fog koncentrálni. Ebben a számban is remek az egyéni csúcsa (682 cm), amit három éve a götzisi hagyományos többpróba viadalon ugrott.
Olympic Games
Az utolsó pillanatban visszalépett az olimpiától az 1500 méter londoni bajnoka
13 ÓRÁJA

Csernova a jövőben a távolugrásra koncentrálhat

Fotó: Eurosport

És ha már Götzis szóba került, tegyük hozzá: ezen a hétvégén ott lesznek a tavalyi vb legjobbjai a mezőnyben, köztük a magyar többpróbázók is, hiszen Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia is rajthoz áll szombaton az ausztriai versenyen.
Olympic Games
Édesanyja mágikus mantrája teheti olimpiai bajnokká a masszív aranyesélyest
15 ÓRÁJA
Olympic Games
„A tüntetés alapvető jog” – a világbajnok sprinter szerint nem szabad büntetni a sportolókat
23/07/2021 10:00