Az ötkarikás ügyekben járatos portál, az insidethegames.biz értesülése szerint a 46 esztendős sportvezetőt már meg is műtötték, és őssejt-átültetésen esik át ebben a hónapban. Agyában tavaly találtak daganatot annak a vizsgálatnak a nyomán, amelyet egy váratlan elesése miatt végeztek el nála.
"A rosszindulatú limfóma olyan betegség, amely százezer emberből egynél fordul elő, és kiváltó oka máig nem ismert" - idézett egy szakembert a portál.
Murofushit, miután megvált a tokiói ötkarikás játékok 2014 óta betöltött sportigazgatói tisztétől, a múlt év szeptemberében a kormányzat által 2015-ben életre hívott Japán Sport Ügynökség élére nevezték ki. Versenyzőként a 2004-es athéni olimpián és a 2011-es atlétikai világbajnokságon aranyérmet nyert.
Atlétika
Bődületes világcsúcs: több mint egy percet faragtak a női félmaraton rekordjából
14 ÓRÁJA
A görög fővárosban a magyar felmenőkkel is rendelkező Murofushi úgy lett olimpiai bajnok, hogy az eredetileg győztes Annus Adriánt doppingvétség miatt kizárták. A 2012-es londoni játékokon a harmadik helyen végzett, a versenyszámban Pars Krisztián diadalmaskodott. A japán kalapácsvető világbajnokságokon ezüst- (2001) és bronzérmet (2003) is szerzett, 1998-ban és 2002-ben pedig Ázsia-bajnokságot nyert.
MTI
Atlétika
Agyonlőtték hazájában a világbajnoki bronzérmes atlétát
TEGNAP 09:41
Atlétika
Legyűrte a démonait, elhitte, hogy ő a legjobb, és halhatatlanná vált Tokióban
22/10/2021 19:45