Shaunae Miller-Uibo 200 méteres síkfutásban is szeretne indulni a tokiói olimpián, az időrend miatt viszont így erősen kérdéses, hogy tudja-e vállalni a szereplést 400 méteren, melyen címvédőként állna rajthoz.


A jelenlegi tervek szerint a női 200 döntője egy napon van a 400 előfutamaival. Az insidethegames.biz  oldal híre szerint a bahamai sprinter és hazája szövetsége is azért lobbizik, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) változtasson az atlétikai programon. Ez nem volna példa nélküli, mivel a korábbi játékokon Michael Johnson, Marie-José Perec és Allyson Felix kedvéért is utólag hangolták össze a menetrendet, hogy duplázni tudjanak 200-on és 400-on. Millerék ugyanakkor egyelőre nem jártak sikerrel, a NOB még nem reagált érdemben a kérésükre.
"A mostani állás szerint a program nem teszi lehetővé a duplázást, azaz választanom kell a két szám között, márpedig jelenleg a 200 méterre koncentrálunk elsősorban" - nyilatkozta a Bahama Guardian című lapnak a 26 éves sztár, aki a riói játékokon emlékezetes versenyben, a célba beesve győzte le Felixet az egykörös fináléban. - "Mindkettőt szeretnénk, 200 méteren is győzni akarok, és a címemet is szeretném megvédeni, de ez a jelenlegi helyzet alapján nagyon nehéz lenne a számomra."
Olympic Games
A világcsúcstartót sokkolta, hogy a legnagyobb riválisa lemarad az olimpiáról
5 ÓRÁJA
A Gyulai Memorialon is rendszeresen szereplő Miller-Uibo az elmúlt években mindkét számban kiemelkedő eredményeket ér el, 400-on kétszeres világbajnoki ezüstérmes (2015, 2019), 200-on pedig vb-harmadik (2017).
MTI
Olympic Games
Az atlétikai versenyek egyik legizgalmasabb összecsapásának tett keresztbe egy pozitív Covid-teszt
17 ÓRÁJA
Olympic Games
Öt várva várt szereplés az olimpia atlétika programjából
TEGNAP 19:31