Az Egyesült Államokban készül tovább Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai címvédője és világcsúcstartója.


A dél-afrikai atléta ideiglenesen búcsút mondott edzőjének, Tannie Ans Bothának, mert a továbbiakban Lance Brauman vezetésével Floridában készül, többek között a 200 méteren világbajnok Noal Lyles, és a női 400 méter olimpiai címvédője, Shaune Miller-Uibo társaságában.
"Bármennyire is élveztem a közös munkát Tannie Ans Bothával és csoportjával, a világ legjobb sprinterjei mellett kell edzenem, mert továbbra is abban reménykedem, hogy megdönthetem a világrekordomat" - nyilatkozta szombaton Van Niekerk.
Atlétika
20 kilót fogyott a súlylökő, hogy ott lehessen a téli olimpián
TEGNAP 10:59
Hangsúlyozta, a közeljövő sikerei miatt költözik ideiglenesen az Egyesült Államokba, az idén nyárra halasztott tokiói olimpia után pedig átértékeli az edzésterveit.
A 28 éves, olimpiai és kétszeres világbajnok Van Niekerk térdszalagja 2017 októberében elszakadt, amikor pályára lépett Fokvárosban egy jótékonysági rögbimérkőzésen. Felépülése a vártnál sokkal hosszabb időt vett igénybe, mert többször is visszaesett. Az edzéseket 2019 őszén kezdte újra, majd tavaly februárban versenyzett ismét.
MTI
Atlétika
Megműtötték a világcsúcstartó olimpiai bajnokot, van remény, hogy újra láthassuk versenyezni
24/11/2021 17:04
Atlétika
"Elköszöntem Leonidasz királytól" - Közel 7 órát faragott a pályacsúcson a magyar ultramaratonista
22/11/2021 14:37