Az Egyesült Államokban készül tovább Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai címvédője és világcsúcstartója.


A dél-afrikai atléta ideiglenesen búcsút mondott edzőjének, Tannie Ans Bothának, mert a továbbiakban Lance Brauman vezetésével Floridában készül, többek között a 200 méteren világbajnok Noal Lyles, és a női 400 méter olimpiai címvédője, Shaune Miller-Uibo társaságában.
"Bármennyire is élveztem a közös munkát Tannie Ans Bothával és csoportjával, a világ legjobb sprinterjei mellett kell edzenem, mert továbbra is abban reménykedem, hogy megdönthetem a világrekordomat" - nyilatkozta szombaton Van Niekerk.
Olympic Games
Látni kell az olasz kommentátorok reakcióját a 100 méteres síkfutás döntőjében
9 ÓRÁJA
Hangsúlyozta, a közeljövő sikerei miatt költözik ideiglenesen az Egyesült Államokba, az idén nyárra halasztott tokiói olimpia után pedig átértékeli az edzésterveit.
A 28 éves, olimpiai és kétszeres világbajnok Van Niekerk térdszalagja 2017 októberében elszakadt, amikor pályára lépett Fokvárosban egy jótékonysági rögbimérkőzésen. Felépülése a vártnál sokkal hosszabb időt vett igénybe, mert többször is visszaesett. Az edzéseket 2019 őszén kezdte újra, majd tavaly februárban versenyzett ismét.
MTI
Olympic Games
Világcsúcs és olasz aranyérmek az atlétikai versenyek harmadik napján
13 ÓRÁJA
Olympic Games
Olaszország és Európa leggyorsabb sprintere foglalta el Usain Bolt trónját
13 ÓRÁJA