Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lehet duplázni - eldőlt a 2024-es párizsi olimpia menetrendje

Eurosport Magyarország

Frissítve 09/01/2023 - 19:12 GMT+1

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elkészítette a 2024-es párizsi olimpia menetrendjét: eszerint a finálékat a megszokott esti időpontban rendezik, és a vállalkozó kedvűeknek lehetőségük lesz a duplázásra.

Olasz sprinter lett a 100 méter új királya

A WA hétfői közlése kiemeli: a versenyek 11 napon át tartanak majd, az első szám augusztus elsején a 20 kilométeres gyaloglás, míg a zárószám augusztus 11-én a nők maratonija lesz. A Stade de France-ban minden finálét este rendeznek majd, míg az utcai viadalokat négy reggelen, illetve délelőtt tartják.
"A versenyzőknek lesz lehetőségük a duplázásra is, ugyanis úgy alakítottuk ki a programot, hogy az egymáshoz közeli számok közül egy nap mindenkinek csak egyben kelljen szerepelnie" - fogalmaz a WA közleménye.
Mindez azt jelenti, hogy a sprinterek 100 és 200 méteren, a középtávfutók 800-on és 1500-on, a közép- és hosszútávfutók pedig 1500-on és ötezren, valamint az öt- és tízezer méteres számokban is megmérethetik magukat anélkül, hogy egy versenynapon mindkettőben rajthoz kellene állniuk.
"Erre adott a lehetőség távol- és hármasugrásban, valamint a 20 és 35 kilométeres gyaloglásban is" - jelentették be.
A párizsi olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés