A sport világában sokféle örömöt láttunk már, a gólvonal fehér mészcsíkját "felszippantó" focistától a salakon magát hanyatt dobó teniszezőkig széles a paletta. Ebben az ünnepi felhozatalba hozott érdekes színfoltot egy kínai asztaliteniszező. A világ- és olimpiai bajnok Zhang Jike megmozdulása önmagában is furcsa, ha viszont figyelembe vesszük a kanai sportolók (és általában az ottani emberek) visszafogottságát, akkor különösen érthetetlen.
A düsseldorfi Világkupa döntő vasárnapi fináléjában fantasztikus meccset hozott a két kínai klasszis összecsapása, ahol Jike döntő szett 12-10-re győzött Ma Long ellen, majd az alábbi videóban látható fura ünnepléssel öklelt fel két reklámtáblát. A közönség udvariasan tapsolt a tényleg extrém jó meccs győztesének, a szervezők homloka viszont (a megtépázott szponzor és a sportág imidzséhez nem illő tett miatt) alaposan ráncolódni kezdett. Mire aztán jött az eredményhirdetés, meg is szülték az ítéletet, amely alapján megvonták a kínai ping-pongos győzelmi prémiumát. Zhang Jike hiába küzdött hosszasan a döntőben, tíz másodperces "black out"-jával elbukta 45.000 dolláros jutalmát...
Tokyo 2020
A Szudi, Pergel asztalitenisz vegyes páros is ott lesz Tokióban
01/06/2021 09:32
Akit pedig a különleges befejezésen felül még a mérkőzés legszebb jelenetei is érdeklik, az alábbi videóban megtalálja a sportág minden szépségét.
Asztalitenisz
Leleplezték 2020 egyik legnagyobb sportfogadási csalását
23/12/2020 15:21
Asztalitenisz
Elhunyt Simonné Almási Ágnes világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező
19/08/2020 17:37