Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó bejutott az elődöntőbe férfi párosban a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon, így már biztosan érmet szerez. Magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben állhatott dobogóra a kontinensviadalon.

A harmadik helyen kiemelt magyar kettősre az ötödikként rangsorolt Gárdos Róbert, Daniel Habesohn osztrák egység várt a szombat délelőtti negyeddöntőben, utóbbi duó 2012-ben és 2018-ban megnyerte ezt a számot.
Szudiék azonban nem ijedtek meg, sőt, az első két szettben remekül játszva tartották a lépést a riválissal, s a játszmák végén, a fontos pontoknál ők összpontosítottak jobban, így karnyújtásnyira kerültek a dobogótól. A harmadik felvonásban végig a magyarok vezettek, s a rutinos ellenfél - a Budapesten született Gárdos 42, versenyzőtársa pedig 34 éves - nem tudott újítani, így a 25 esztendős Szudi és a nála egy évvel fiatalabb Ecseki háromszettes sikerrel lépett tovább a legjobb négy közé.
Asztalitenisz
Madarász Dóra ezüstérmes szerzett a spanyol asztalitenisz csapatbajnokságban
30/04/2022 08:57
A magyarok ellenfele az orosz Lev Kacman, Makszim Grebnyev kettős (18.) lesz az elődöntőben, utóbbi egység a nyolc között, nagy meglepetésre az első helyen kiemelt német Benedikt Duda, Dang Qiu párost búcsúztatta.
Magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben szerzett érmet Eb-n, akkor Pázsy Ferenc Póta Georginával vegyes párosban lett harmadik.
Az Eb vasárnapig tart, a férfi egyes és páros, valamint női egyes és páros döntőkre a hét utolsó napján kerül sor.
Eredmények, férfi páros, negyeddöntő:
  • Ecseki Nándor, Szudi Ádám-Gárdos Róbert, Daniel Habesohn (osztrák) 3-0 (9, 9, 8)
korábban:
női páros, negyeddöntő:
  • Nina Mittelham, Sabine Winter (német)-Póta Georgina, Britt Eerland (magyar, holland) - játék nélkül
A Póta Georgina, Britt Eerland kettős a holland játékos sérülése miatt nem áll ki a női páros negyeddöntőjére a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon.
Eerland már péntek délután, egyesben sem lépett asztalhoz, mert a vádliját fájlalta, s Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szombat délelőtti meccset sem vállalta.
A 19. helyen kiemelt Pótáék 10 órától a német Nina Mittelham, Sabine Winter (15.) párossal csaptak volna össze az éremért, de így utóbbi duó játék nélkül jutott az elődöntőbe.
Forrás: MTI
Asztalitenisz
Megjelent a magyar asztalitenisz világbajnok anekdotái c. könyv, Vörös Csaba kollégánk tollából
15/12/2021 14:12
Asztalitenisz
Svéd csodatini szögletes ütőjétől volt hangos az idei asztalitenisz-vb
01/12/2021 19:08