A harmadik helyen kiemelt magyar kettős délelőtt elbúcsúztatta az ötödikként rangsorolt, kétszeres Eb-győztes Gárdos Róbert, Daniel Habesohn osztrák egységet, ezzel biztosította az érmet, délután pedig a meglepetésre négy közé jutott orosz Lev Kacman, Makszim Grebnyev kettős (18.) várt rá.

Utóbbi duó a negyeddöntőben az első helyen kiemelt német Benedikt Duda, Dang Qiu páros verte 3-1-re, így bár a kiemelési számok magyar sikert ígértek, várható volt, hogy nagy csata vár Ecsekiékre.
Az első két szett szoros küzdelmet hozott, fej fej mellett haladtak a felek, az első végén aztán a magyarok, míg a másodikban - miután 9-10-nél Szudi a hálóba csapott egy ziccert - az oroszok örülhettek. A harmadik felvonásban a rivális 5-3-as vezetése után a magyarok sorozatban hat pontot nyertek, s a szett hajrájában sem hibáztak, így már csak egy lépés választotta el őket a döntőtől.
Asztalitenisz
Madarász Dóra ezüstérmes szerzett a spanyol asztalitenisz csapatbajnokságban
30/04/2022 08:57
A lendületük a negyedik játszma elején is kitartott, 5-0-ra elhúztak, majd miután az oroszok 5-3-ra szépítettek, Muskó Péter szövetségi kapitány időt kért. Ez sem használt azonban, az ellenfél fordított, a szetteket tekintve pedig ismét kiegyenlített.
A döntő játszma is orosz pontokkal kezdődött, s bár Ecseki okos közbeütéseivel a magyaroknak sikerült tartaniuk velük a lépést, végig Kacman és Grebnyev volt előnyben. 10-7-nél aztán három meccslabdához jutott az ellenfél, s már az elsőt értékesítve örülhetett.
"Most egyelőre még nagyon szomorúak vagyunk, mert nagyon közel volt a döntő. - mondta az MTI-nek Muskó Péter, a férfiak szövetségi kapitánya. - A negyedik szettben, 5-3-nál azt mondtam a fiúknak, hogy ugyanazt csinálják, mint addig, de sajnos a folytatásban már nem működött az, ami korábban igen. Sok apróságon múlt ez a vereség. Persze ha előzetesen valaki azt mondja, hogy bronzérmet szerez ez a kettős, biztosan aláírjuk. Holnap már valószínűleg örülni is tudunk majd neki."
Magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben szerzett érmet Eb-n, akkor Pázsy Ferenc Póta Georginával vegyes párosban lett harmadik.
Az Eb vasárnapig tart, a férfi egyes és páros, valamint női egyes és páros döntőkre a zárónapon kerül sor, magyar érdekeltség nélkül.
Eredmények, férfi páros:
Elődöntők:
Lev Kacman, Makszim Grebnyev (orosz)-Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3-2 (-9, 9, -7, 7, 7)
Jakub Dyjas, Cédric Nuytinck (lengyel, belga)-Tiago Apolonia, Joao Monteiro (portugál) 3-0 (8, 6, 5)
A vesztesek bronzérmesek.
Női páros, negyeddöntő:
Nina Mittelham, Sabine Winter (német)-Póta Georgina, Britt Eerland (magyar, holland) - játék nélkül
MTI

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Asztalitenisz
Megjelent a magyar asztalitenisz világbajnok anekdotái c. könyv, Vörös Csaba kollégánk tollából
15/12/2021 14:12
Asztalitenisz
Svéd csodatini szögletes ütőjétől volt hangos az idei asztalitenisz-vb
01/12/2021 19:08