A Póta Georgina, Madarász Dóra duó hatalmas csata után bejutott a nyolcaddöntőbe a női párosok versenyében a houstoni egyéni asztalitenisz-világbajnokságon. A másik, még versenyben lévő magyar egység, a Szudi Ádám, Ecseki Nándor férfi páros búcsúzott a 32 között.

A frissen alakult Póta, Madarász kettős szerdán egy remek, 3-0-s győzelemmel mutatkozott be, majd csütörtökön az ötödik helyen kiemelt svéd Linda Bergström és Christina Kallberg várt rá. A rivális már 2-1-re, majd a negyedik játszmában 9-3-ra vezetett, azaz két pontra volt a továbbjutástól, de a magyarok egyenlítettek, majd a döntő szettben, amely ugyancsak rendkívül szorosan alakult, a győzelmet is kicsikarták.
A legjobb 16 között - pénteken - a tizedik helyen kiemelt indiai Manika Batra, Archana Girish Kamath páros lesz az ellenfél.
Tokyo 2020
Póta Georgina megsérült, tartalék veszi át a helyét a csapatban
29/07/2021 - 08:17
Az idén Európa-bajnoki bronzérmes Szudi, Ecseki duót jó világranglistás helyezése miatt a harmadik helyen emelték ki, így az első fordulóban erőnyerőként nem kellett asztalhoz állnia. A 32 között aztán már ázsiai rivális, a hongkongi Ho Kvan Kit, Vong Csun Ting kettős következett, amely összességében magabiztosan nyert, csak a második szettet "engedte át" a magyaroknak.
Magyar részről így már csak a Póta, Madarász egység van versenyben Houstonban.
Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
  • Póta Georgina, Madarász Dóra-Linda Bergström, Christina Kallberg (svéd) 3-2 (-9, 10, -6, 10, 10)
férfi páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
  • Ho Kvan Kit, Vong Csun Ting (hongkongi)-Szudi Ádám, Ecseki Nándor 3-1 (5, -10, 7, 9)
Asztalitenisz
Madarász Dóra ezüstérmes szerzett a spanyol asztalitenisz csapatbajnokságban
30/04/2022 - 08:57
Asztalitenisz
Megjelent a magyar asztalitenisz világbajnok anekdotái c. könyv, Vörös Csaba kollégánk tollából
15/12/2021 - 14:12